Politika
09 Eki 2020 22:22 Son Güncelleme: 09 Eki 2020 22:32

Trump'tan Türkiye'nin askeri operasyonlarına eleştiri "Mücadelemizi baltalıyor"

ABD Başkanı Trump, yine çok konuşulacak bir ifadenin yer aldığı metni imzaladı. Metinde, Türkiye'nin Suriye ve Kuzey Irak askeri operasyonları net bir dille eleştirildi.

Trump'tan Türkiye'nin askeri operasyonlarına eleştiri "Mücadelemizi baltalıyor"

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin Kuzey Irak ve Suriye'deki askeri operasyonlarını yazılı bir metinle eleştirdi. Trump, Suriye hakkındaki Ulusal Acil Durum Hali'ni bir yıl daha uzatan kararnameyi imzaladı. Bu süreçte Beyaz Saray, perşembe günü Suriye Konusundaki Duruma İlişkin Ulusal Olağanüstü Halin Devamına ilişkin bir bildirim metni yayımladı.

İşte bu metinde Türkiye'nin askeri operasyonları açık bir dille eleştirildi. Trump'un imzasının yer aldığı metinde 'sivillerin tehlikeye atıldığı' yönündeki ifade de dikkat çekti. 

Trump, ABD'nin Irak ve Suriye'deki başarısızlığının sorumlusu olarak Türkiye'nin askeri operasyonlarını öne sürdü. Yazılı metinde 'sivillerin tehlikeye atıldığı' yönündeki ifade de dikkat çekti. 

Trump, Suriye hakkındaki Ulusal Acil Durum Hali'ni bir yıl daha uzatan kararnameyi imzaladı.
Beyaz Saray, perşembe günü Suriye Konusundaki Duruma İlişkin Ulusal Olağanüstü Halin Devamına ilişkin bir bildirim metni yayımladı.

ABD Başkanı Donald Trump imzalı kararname ile ABD'nin ulusal güvenliğine ve dış politikasına yönelik olağandışı ve olağanüstü tehditlerle mücadele etmek için Uluslararası Olağanüstü Ekonomik Yaptırımlar Yasası uyarınca 14 Ekim 2019'da ilan edilen 'Ulusal Acil Durum' hali bir yıl daha uzatıldığı duyuruldu.

TRUMP ASKERİ OPERASYONLARI ELEŞTİRDİ

Yayınlanan metinde şöyle denildi: 

"Suriye'deki durum, özellikle de Türkiye hükümetinin kuzeydoğu Suriye'de askeri operasyon düzenlemeye yönelik eylemleri, Irak ve Suriye İslam Devleti'ni yenilgiye uğratma mücadelesini baltalıyor, sivilleri tehlikeye atıyor, bölgede tahsis edilmek istenen barış, güvenlik ve istikrara tehdit oluşturuyor. Bu nedenlerle ülkedeki durum, ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikası için olağanüstü bir tehdit oluşturmaya devam etmektedir."

13894 sayılı Kararname ile 14 Ekim 2020'de sona erecek olan Ulusal Olağanüstü Hal Durumu bir yıl süreyle daha yürürlükte kalacak.

Beyaz Saray, bildirinin Federal Sicil'de yayınlanmasının ardından ABD Kongresi'ne iletileceğini duyurdu.

ETİKETLER
#Trump #ABD Türkiye