Konut Haberleri
30 Oca 2017 13:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:58

Trump'ın yasağından etkilenen göçmenlere ev sözü

Donald Trupm'ın göçmen yasağından etkilenen ve evsiz kalan insalara ev kiralama platformu olan AirBnb kapılarını açtı. Şirket, yasaktan etkilenenlere ücretsiz kalacak yer sağlayacağını açıkladı

Trump'ın yasağından etkilenen göçmenlere ev sözü
ABD Başkanı Barack Obama'dan görevi devralan Donald Trump, verdiği radikal kararlarla gündeme bomba gibi düştü...

ABD'nin yeni Başkanı Trump'ın göçmenlere de yasak getirmesiyle birlikte, ev kiralama platformu olan AirBnb yasaktan etkilenenlere ücretsiz kalacak yer sağlayacağını açıkladı.

Evini kiralayanlar ile gezginleri buluşturan AirBnb platformunun CEO'su Brian Chesky, ABD Başkanı Donald Trump'ın tartışma yaratan 'ülkeye giriş yasağı' kararına karşı, şirketinin yasaktan etkilenenlere yardımda bulunacağını belirtti.

Facebook hesabından açıklama yapan Chesky, "3 milyondan fazla evimiz var. Yasaktan etkilenenlere kesinlikle yer bulabiliriz" dedi. Şirket CEO'su, olaydan etkilenen ve kalacak yeri olmayan herkese kendisine şahsen e-posta gönderme çağrısı yaptı.

Şirketin ayrıca afetlerden etkilenen şehirlere yardım kapsamında hazırda tuttuğu kalacak yer imkânları bulunuyor. İtalya depreminde ve Şili'deki yangında bu evler afetzedelere açılmıştı. Chesky, gerekirse bu evlerin de seyahat yasağından etkilenenlere açılabileceğini belirtti.

AirBnb, Trump'ın açıklamasına tepki gösteren şirketlerden sadece biri. Netflix ve Twitter şirketleri de ABD'nin göçmenler tarafından kurulduğuna dikkat çekerek, nereden gelirlerse gelsinler göçmenlerin yanındayız mesajı verdi.