Konut Haberleri
15 Şub 2021 09:29 Son Güncelleme: 15 Şub 2021 09:38

Trump'ın eski Palm Beach arazisine rekor fiyat! Kim satın aldı?

Finansçı Scott Shleifer, Donald Trump'ın eski Palm Beach arazisine Florida tarihinin en yüksek parasını ödedi: 122.7 milyon dolar!

Trump'ın eski Palm Beach arazisine rekor fiyat! Kim satın aldı?

Tiger Global Management'ın özel sermaye biriminin kurucu ortağı olan New Yorklu finansçı Scott Shleifer'in Florida'nın en pahalı evini nakit olarak satın aldığı ortaya çıktı.

Bir zamanlar Donald Trump'a ait olan okyanus kıyısındaki Palm 122.7 milyon dolar (Türk parasıyla yaklaşık 860 milyon) değer biçildi. Nakit olarak ödenen bu rakam Florida eyaletinde bugüne kadar bir eve ödenen en yüksek miktar olarak tarihe geçti.

PARAYI BORSADAN KAZANDI

Satış sonrası isminin açıklanmasını istemeyen aracı The Post'a yaptığı açıklamada, "Gün boyunca uçtu, eve sadece 15 dakika baktı, anlaşmayı yaptı ve ardından New York'a geri döndü" dedi.

40 milyar doları yöneten Shleifer'in firmasının 2020'de borsalarda yaşanan yükselişten büyük para kazandığı söyleniyor. Palm Beach’in eski sahibi New Jersey merkezli hedge fon sahibi David Tepper, 70 milyon dolara satın almıştı.

140 MİLYON DOLAR İSTENİYORDU

İki yıl önce inşa edilen evin geniş odaları, barı, oyun odası, şarap mahzeni ve güzellik salonu bulunuyor. Ayrıca dokuz yatak odalı bir konak ve bir misafir evini açık alandaki havuz süslüyor. Ayrıca açık hava sineması bulunuyor. 2 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen ev bir ay önce satışı çıkmıştı ve 140 milyon dolar isteniyordu.