Sektörel
01 Haz 2013 11:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:26

Trakya Cam, Richard Fritz firmasını satın aldı!

Otomotiv camları alanındaki iddiasını Trakya Cam ile sürdürmekte olan Şişecam, Dünya otomotiv sanayiinin kalbi olan Almanya'da en üst segment ana sanayinin tercih ettiği enkapsüle cam tedarikçisi olan Richard Fritz GmbH Holding'in yüzde 100 his

Trakya Cam, Richard Fritz firmasını satın aldı!
Almanya, Slovakya ve Macaristan'a yayılan 4 fabrikası ile 150 Milyon euronun üzerinde ciro yaratan, cam enkapsülasyonu konusunda teknoloji lideri olan Richard Fritz firmasının müşteri portföyünde Mercedes-Benz, BMW, Porsche, Audi, Volkswagen, Opel, Lamborghini, Land Rover ve Jaguar gibi en üst standart ve kaliteye sahip ana sanayi şirketleri bulunmaktadır. Şişecam'ın düz cam ve otomotiv camları üreten iştiraki olan Trakya Cam, bu satın alma ile otomotiv camları cirosunu 350 Milyon doların üzerine çıkaracaktır. Trakya Cam bu şekilde Almanya ve Avrupa'daki derinleşme politikasını bir adım daha ileri götürerek kumdan en ileri cam ve sızdırmazlık tasarımına kadar tüm süreçlere entegre olmayı hedeflemektedir.
 
Bu bağlamda Trakya Cam Richard Fritz'in finansal yapısını güçlendirmek üzere firmayı yeniden yapılandırmayı, kendi üretimi olan yüksek kalitedeki float ve işlenmiş otomotiv camları ile desteklemeyi, Türkiye'de sahip olduğu enkapsüle camlar iş alanı ile sinerji yaratmayı planlamaktadır.
 
Richard Fritz 55, Trakya Cam ise 47 yıldır otomotiv sanayiine hizmet vermektedir. Üretiminin %80'ini ihraç etmekte olan yerli otomotiv sanayiimizin en büyük tedarikçilerinden biri de Şişecam Topluluğu'nun önemli şirketlerinden olan Trakya Cam'dır.
 
Trakya Cam'ın ana müşterileri arasında Ford, Renault-Nissan Grubu, BMW, Toyota, Mercedes, Hyundai, Volkswagen, Honda ve Karsan yer almaktadır. Şişecam'ın Trakya Cam aracılığı ile otomotiv camları alanında devam eden Rusya ve Romanya yatırımlarına ek olarak bu alandaki organik ve inorganik büyüme fırsatlarını değerlendirmeye devam edecek, gelişen pazarlar yanında durağan ancak yüksek standartlara sahip olan Avrupa pazarındaki derinleşme politikasını sürdürecek ve Türkiye'deki liderliğini muhafaza edecektir.