Gündem
23 Haz 2014 10:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:18

Trafikte bunu yapan yandı!

Emniyetin üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre trafikte makas atan sürücülere 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Cep telefonu görüntüleri delil kabul edilecek.

Trafikte bunu yapan yandı!
Emniyet Genel Müdürlüğü, ölümlü kazalara neden olan ihlallerden biri olan sürekli şerit değiştirmenin cezasını ağırlaştırmak için harekete geçti. Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören düzenlemeyi, İçişleri Bakanlığı uygun bulursa Meclis'e sevk edilecek. Düzenleme yasalaşırsa, makas atan sürücülere kurallara aykırı biçimde kısa aralıklarla birçok kez şerit değiştirmekten bin 400 lira para cezası verilecek.

CAN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATMAK

Sürücüler hakkında vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye attıkları gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu'nun 179. maddesine göre 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılacak. Düzenlemenin ardından polis, trafikte "makas atan" sürücüleri tespit ettiği an, plakaya para cezası yazabilecek.

Mahkemenin hapis cezası uygulayabilmesi için tek başına şikayet yeterli olmayacak. İhlalin ispatı için çevredeki MOBESE ya da güvenlik kameralarının çektiği görüntüler mahkemeye delil olarak sunulacak. Araçtaki yolcu veya çevredeki vatandaşların telefonla çektiği görüntüler de delil kabul edilecek.