Konut Haberleri
24 Şub 2016 14:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:05

Trabzon'un en büyüğü İstanbul'a adım attı

Trabzon'un en büyük inşaat firmalarından AKS Grup, gayrimenkul portföyüne İstanbul'u da ekledi. 8 yılda 19 önemli projeye imza atan firma, Beylikdüzü'nde AKS FOCU ile Türkiye'de bir ilke imza atacak

Trabzon'un en büyüğü İstanbul'a adım attı
AKS Focus, Türkiye'nin ilk hava ile ısıtma ve soğutma sağlayan konut projesi olacak. Trabzonlu işadamı TSGİAD Kurucu Başkanı ve Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Emre Aksoy tarafında kurulan AKS Grup'un inşaatın yanı sıra lojistik, gıda ve turizm alanlarında da iiştirakleri var. Kısa sürede Bodrum, Trabzon ve İstanbul'da 19 projeye imza atan AKS Grup, en büyük ve önemli projesini İstanbul Beylikdüzü'nde hayata geçirecek. 

FAN COIL
Türkiye'de ilk kez doğalgaz ya da benzeri bir enerji kullanılmadan sadece hava ile ısıtma ve soğutma imkanı sağlayan AKS FOCUS FAN COIL sistemine sahip. Bu sayede ısınma için kullanılan masraf sıfırlanarak tasarruf edilecek. 

Faturada ayda yüzde 20 tasarruf
Hava kaynaklı ısı pompalama sistemi FAN COIL, havadaki doğal enerjiyi çekerek mekana aktarıyor. Yerde ısıtma, radyatör ve ısıtma, FAN COIL cihazları ile ısıtmanın yanı sıra klima gibi soğutma işlevi de yapan sistem, kullanım suyu ısıtması ve havuz suyu ısıtmalarında da kullanılıyor. DC Inverter teknolojisi sayesinde hem daha sessiz hem daha ekonomik enerji tüketimine sahip olan sistem yüzde 67-75 arasında bedava ısınma ile ısı pompası, fosil atıkları ile çalışan klasik bir ısıtma sistemine göre daha verimli çalışıyor ve daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.

130 milyon liralık yatırım
AKS FOCUS projesi için yaklaşık 130 milyon lira yatırım yaptıklarını belirten Emre Aksoy, "Bir sonraki projemiz yine İstanbul'da hayat bulacak. Bu sefer İstanbul'un en hareketli bölgelerinde inşaat yapmayı düşünüyoruz. 5 yıl içerisinde de Bütün İstanbul'a hakim olmayı planlıyoruz" dedi. 

AKS FOCUS 14,500 metrekare alan üzerine kurulurken yüzde 25 prim garantisi ile yola çıktı. Projede fiyatlar ise 250 bin liradan başlayarak 825 bin liraya kadar çıkıyor.