Konut Haberleri
31 Ara 2020 12:33 Son Güncelleme: 31 Ara 2020 12:37

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor? Bakan Murat Kurum açıkladı

İstanbul'un kentsel dönüşüm konusunda kanayan en büyük yaralarından biri olan Tozkoparan Kentsel Dönüşüm projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu. 

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor? Bakan Murat Kurum açıkladı

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Bakan Murat Kurum net açıklamalarda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum büyük bir merakla beklenen Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında müjdeyi verdi. Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi temel atma töreni ne zaman yapılacak, proje ne zaman bitecek?

Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum vermiş oldukları sözler doğrultusunda çalışmalara başladıklarını  belirterek "17 Ağustos'ta 8 bin 850 metrekarelik alanda 141 konutumuzun ve 3 ticari ünitemizin temellerini attık. Sizlerin ikamet ettiği bu alana dair de kentsel dönüşüm ofisimizi açtık. Alanda etüt çalışmalarımızı yaptık. Hak sahipliği çalışmalarımızı tamamladık. Sizleri bilgilendirmek amacıyla tespit sonuçlarımızı askıya çıkardık. 21 Nisan 2020'de bu bölgeyi tekrar riskli alan olarak ilan ettik. Bugün bu alanda; 302 riskli binamız yani 1137 sağlıksız konut ve iş yerimiz var. Binaların 84'ü sizlerin ikamet ettiği katlı binalardan, 218'i tek katlı gecekondulardan oluşuyor. Şunun altını net bir şekilde çizerek söylüyorum. Sizleri, hak sahipliği ve mülkiyet noktasında asla mağdur etmeyeceğiz. Bunun sözünü daha önce verdiğim gibi buradan Tozkoparanlı kardeşlerimizin, sizlerin huzurunda yeniliyorum. Projemizin; ada bazlı, yerinde, hızlı ve gönüllü bir şekilde 2 ay içinde temellerimizi atacak, 1,5 yıl içerisinde bitireceğiz" dedi.  İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi tarafından hazırlanan raporun bakanlığa ulaştırıldığını belirten Bakan Murat Kurum Tozkoparan kentsel  dönüşüm projesinde kaybedecekleri 1 dakikaları bile olmadıklarını belirterek çalışmalara mümkün olan en kısa sürede başlayacaklarını dile getirdi.