İnşaat
27 Mayıs 2014 10:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:06

Torunlar Mecidiyeköy'e kabus gibi çöktü!

Torunlar GYO tarafından İstanbul Şişli-Mecidiyeköy'ün tam merkezinde konuşlandırılan Torun Center, trafiğe ve vatandaşa eziyete dönüştü

Torunlar Mecidiyeköy'e kabus gibi çöktü!
1977’den beri Türk gayrimenkul piyasasının inşaat sektöründe faaliyet gösteren Torunlar GYO, İstanbul Şişli-Mecidiyeköy'ün tam merkezinde konuşlandırdıkları Torun Center ile bölge de tozu dumana katarak büyük sıkıntıya neden oldu.

Eski Ali Sami Yen Stadı arsasında hayata geçirilen Torun Center projesinin son dönemde en çok dikkat çeken tarafı çevreye, havaya, trafiğe ve vatandaşa verdiği zarar oluyor. 

"3 büyüklerin buluştuğu nokta" olarak lanse edilen Torun Center'da fiyatlar 600 bin dolar seviyesinden başlıyor başlamasına ancak inşaat sürecinde çevreye de o kadar büyük zarar veriyor. 



İnşaat çalışmalarına geçen yıl Nisan ayında başlanan 241 bin metrekarelik alanda oluşturulan proje 2015 Ağustos ayında yaşama geçecek.

Ancak bu süreçte de tozu dumana katacak gibi görünüyor. İşi, okulu ya da herhangi bir nedenden dolayı o yolu kullanmak, o yoldan geçmek zorunda kalan vatandaş, inşaat çalışmalarından doğan toz ve dumandan önünü göremez hale geldi. Hele de yaz mevsiminin gelmesiyle sürküle olmayan havada toz daha da belirgin ve katlanılamaz bir hale geldi.

Araç kullanan vatandaşlar ise bölgeyi kullanmamak ve bölgeden kaçmak için ara yolları tercih etmek zorunda kalıyor. İnşaat tabelalarında yazan "Çevreye verdiğimiz zarardan dolayı özür dileriz" ibaresinin nerede kaldığı merak konusu olurken, bu kadar eziyet ne için sorusu da akıllarda yerini aldı.

Tozlu talaşlar yangına neden oldu
Öte yandan geçtiğimiz günlerde de Torun Center rezidans inşaatında çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

İddiaya göre, inşaatın çatı katında bulunan ortalığı toz bulutu haline getiren talaşlar bilinmeyen bir nedenle alev aldı.

İnşaattan düşen genç 19 yaşındaydı...
Torun Center'da yaşanan olağanüstü durumlar bununa da sınırlı değil. Nisan ayının başında da proje inşaatında çalışan 19 yaşındaki Erdoğan Polat, inşaat sepetinin halatının kopması sonucu 15’inci kattan düştü, hayatını kaybetmişti.

Müge Bezirci/emlakeki.com