Konut Haberleri
13 Nis 2016 10:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:12

Torba yasa turizm işletmecilerini sevindirdi

Gündemde olan ve birçok değişikliği beraberinde getiren torba yasa tasarısında turizm işletmecilerinin borçlarının 1 yıl ertelenmesi kabul gördü.

Torba yasa turizm işletmecilerini sevindirdi
Havaların ısınmasıyla birlikte açılan tatil sezonu, turizm sektöründe çalışanları hareketlendirdi. Torba yasa tasarısıyla gündeme gelen konuların arasında turizm işletmecilerini sevindirecek bir haber de yer aldı.

Kabul edilen  torba kanun tasarısının ilk bölümüne göre, turizm işletmelerinin borçları ertelenecek. Buna göre, üzerinde konaklama amaçlı turizm tesisleri yapılmak üzere kamu tarafından arazi tahsis edilen işletmecilerin 2016 yılı için tahsil edilmesi gereken kira, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ile hasılat payları bir yıl ertelenecek. Ayrca bu işletmelerden hazine taşınmazlarının izinsiz kullanımlarından dolayı tahsil edilmesi gereken ecrimisillerin ödeme süreleri de aynı şekilde bir yıl süreyle ertelenecek.

Ertelenen söz konusu alacaklar, erteleme süresi sona erdiğinde ise üç yılda ve üç eşit takside herhangi bir zam ile faiz uygulanmadan tahsil edilecek.

Ayrıca düzenlemeden önce ödenmiş bedel, talep edilmesi halinde işletmeye iade edilecek veya erteleme süresinin sona erdiği tarihten sonra tahsil edilmesi gereken bedellere mahsup edilecek.