Konut Haberleri
06 Eyl 2017 14:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:24

TOKİ'ye ilk günde 2 bin 155 başvuru!

TOKİ'nin Kayaşehir'de hayata geçirdiği bin 892 konuta ilk günde 2 bin 155 başvuru yapıldı. TOKİ Başkanı Turan, ''Projeye başvuranlarda hiç konut sahibi olmama şartı arıyoruz'' şeklinde konuştu.

TOKİ'ye ilk günde 2 bin 155 başvuru!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de satışa sunulan bin 892 konut için ilk günde 2 bin 155 başvuru yapıldı.

Başvurular dün başladı

TOKİ Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada, konuta erişmekte zorlanan dar ve orta gelirli vatandaşlar için yegane dost eli olan kuruluşları tarafından Kayaşehir'de satışa sunulan konutlar için başvuruların dün başladığını söyledi.

Vatandaşların konutlara yoğun ilgi gösterdiğini belirten Turan, "İstanbul Kayaşehir'de orta gelir katmanı için satışa sunduğumuz bin 892 sosyal konutumuza, başvuruların başladığı ilk gün, hemen bayram sonrası olmasına rağmen 2 bin 155 başvuru geldi. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu ilgi sektörün önümüzdeki dönemde daha da büyüyeceğinin göstergesidir" dedi.

Son başvuru tarihi 20 Eylül

Turan, orta gelirli vatandaşlar için ürettikleri konutlara ilginin, sektörün temsilcileri açısından belirleyici ve yönlendirici olacağını ifade etti.

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların başvurularını 20 Eylül'e kadar ilgili kamu bankasına yapması gerektiğini bildiren Turan, "Başvuruların tamamlanmasından sonra 4 Ekim'de yapacağımız kura çekimiyle konut sahibi olacak vatandaşlarımız belirlenecek" diye konuştu.
Turan, 79 şehit yakının ilk gün başvuru yaptığını, 106 engellinin de konut sahibi olmak için müracaatını tamamladığını kaydetti.

Hiç konut sahibi olmama şartı

Turan, projeye başvuru şartları hakkında bilgi verdi.

"Projemiz sosyal konut projesi olduğundan hiç konut sahibi olmama şartı arıyoruz." diyen Turan, şöyle devam etti:

"Bizim sosyal konut kavramından anladığımız, hiç konut sahibi olmayan vatandaşlara yönelik olmasıdır. Geçen yıl, bu vatandaşlarımıza 65 bin sosyal konut inşa ettik. Bu yıl 45 bine yakın konutu ihale ettik. Yıl sonunda 65 bin konut rakamına ulaşacağız. Dolayısıyla yegane hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaktır."

Başvuru için 2 yıl İstanbul'da yaşama ve 18 yaşından büyük olma şartı da arandığını belirten Turan, "Bu üç şartı sağlayan vatandaşlarımız başvuru yapma hakkına sahip olacak. Vatandaşlarımız 5 bin lira yatırarak, kuraya katılabilecek. Çıktığı takdirde bu ücret peşinatlarından düşülecek. Çıkmadığı takdirde bir hafta içinde başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek" diye konuştu.

İstanbul'a 2019'a kadar 20 bin konut

Turan, İstanbul'daki en büyük konut bölgesi Kayabaşı'nda yeni üretimlerinin hızla devam ettiğini bildirdi.
Birçok şehir gibi İstanbul'u da depreme hazırlamak durumunda olduklarını vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Bu nedenle kentsel dönüşüm çalışmalarında TOKİ bundan sonra daha aktif rol üstleniyor. Projeyle, İstanbul halkına ve bölgede yaşayan vatandaşlara, modern şehircilik ilkeleri doğrultusunda altyapı ve sosyal donatı alanlarıyla çağdaş yerleşim alanı oluşturulmaktadır. İstanbul için öncelikli hedefimiz 7 bin 500 konutun üretimini tamamlamaktır. İstanbul'da 2019'a kadar 20 bin konutun yapımını hedefliyoruz."