Konut Haberleri
17 Kas 2020 10:08 Son Güncelleme: 17 Kas 2020 10:19

TOKİ'nin yüzde 20 peşin ödeme indirimi kampanyası için son iki gün

TOKİ'nin yüzde 20 peşin ödeme indirimi kampanyası 19 Kasım'da tamamlanıyor. Borcunu tamamlayıp tapusunu almak isteyenler bankalara koşuyor.

TOKİ'nin yüzde 20 peşin ödeme indirimi kampanyası için son iki gün

TOKİ'nin bu yıl ikinci kere düzenlediğini yüzde 20 peşin ödeme indirimi kampanyası başvurularında son iki gün... 19 Kasım Perşembe günü saat 17.00'de dolacak başvuralara katılım yoğun. TOKİ'den yapılan açıklamaya kampanyaya göre rekor katılım yaşandı. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) başlatılan erken / peşin ödeme indirimi kampanyasına şu ana kadar 8 bin 745 kişi katıldı. Son günlerde bu sayının hızla artacağı da belirtildi. 

TOKİ, borcunu ödeyerek tapusunu hemen almak isteyenlere büyük fırsat sundu. TOKİ peşin ödeme 2020 indirimi son günlerine gelindi. TOKİ erken ödeme indirimi kampanyası 19 Kasım Perşembe günü saat 17.00'de sona erecek. Bu saatten sonra gelecek başvurular kabul edilmeyecek. 

TOKİ erken ödeme indirimi kampanyası tüm hızı ile devam ederken peşin ödeme indiriminden yararlanarak tapularını erken alan kişilerin sayıları da açıklandı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapılan açıklama kapsamında borcunu erken  ödeyerek hem yüzde 20 peşin ödeme indirimi almaya hak kazanan hem de tapularını erken alan kişilerin sayısı 8 bin 745'e ulaştı. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile peşin ödeme indirimi kampanyası için son başvuru tarihi 19 Kasım 2020 olarak duyurulmuştu. Bu tarihe kadar başvuru yapan kişiler ödeme yapmaları halinde yüzde 20 indirim alarak tapularına hemen kavuşma imkanı elde ederken borçlarına yüzde 20 indirim elde etme hakkına kavuşacaklar. 

YÜZDE 20 İNDİRİME REKOR KATILIM

19 Kasım 2020 Perşembe günü itibari ile sona erecek olan kampanya kapsamında bugüne kadar 9 bin 972 kişi başvuru yaptı. Başvuru yapan kişilerden 8 bin 745 kişi ise ödemelerini gerçekleştirerek yani borçlarının tamamını kapatarak tapusunu erkenden almaya hak kazandı. Hatırlanacağı üzere TOKİ artık peşin ödeme indirimi kampanyası kapsamında artık yılda 2 kere başvuruları kabul etmeye başlamıştı. 

Bu seneni ikinci erken ödeme indirimi kampanyası kapsamında başvurular 21 Ekim 2020 tarihi itibari ile kabul edilmişti. Borç bakiyesinin tamamını kapatan kişiler yüzde 20 indirimden faydalanırken tapularını hemen teslim alırken borçlarının bir bölümünü ödeyen kişiler de ödemiş oldukları tutar üzerinden yüzde 20 indirim almaya hak kazanıyorlar.