Konut Haberleri
28 Eki 2015 09:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:39

TOKİ'nin İstanbul'da el değmemiş konutları var

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul'da satışa açılmamış toplu konut uygulamaları odluğunu söyledi

TOKİ'nin İstanbul'da el değmemiş konutları var
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, 2016 yılında kendi rekorunu kırarak 60 bin konut rakamına ulaşacağını ve Anadolu Yakası'nda dar gelirli vatandaşlara yönelik büyük çaplı konut projeleri hayata geçireceğini söyledi. İstanbul'da satışa açmadıkları konutlar da olduğunu vurgulayan Başkan Turan, İstanbul ve Anadolu'daki konut sorunu bitene kadar çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Yerel mimariye uygun konutlar ve sosyal donatılar üreterek yeni şehirler oluşturduklarını da belirten Başkan Turan, bundan sonra İdare tarafından hayata geçirlen konut projeleri için TOKİ mimarisi diye bir satndartın olmayacağını aksine her yöreye uygun mimari ile projeler tasarlayacaklarını söyledi.

İlerleyen dönemlerde sadece emekli vatandaşlara yönelik konut projeleri geliştireceklerini de söyleyen Başkan Turan, hali hazırda emekli kontenjanı ile emekli vatandaşlara 250 liradan  başlayan taksit ve 240 aya varan vade ile konut satışı yaptıklaırnı belirtti.