Konut Haberleri
14 Eki 2019 12:55 Son Güncelleme: 14 Eki 2019 13:04

TOKİ'nin indirim kampanyasında geri sayım!

TOKİ'nin borcunu erken kapatmak isteyenler için başlattığı indirim kampanyasında son 5 güne girildi.

TOKİ'nin indirim kampanyasında geri sayım!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının ikincisi 23 Eylül 2019 tarihinde başladı. Kampanya 18 Ekim'de sona erecek. 

Yüzde 22 indirim

TOKİ yüzde 22 indirim kampanyasında peşin ödemelerde yüzde 22 oranında indirim yapılıyor. Kampanya ile bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabiliyor. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde kampanyadan faydalanabiliyor. 

Son 5 gün

TOKİ yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 18 Ekim tarihine kadar ilgili bankaya başvuru yapılabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanamaycak. 

Kampanyadan, satışları 2019 Haziran ayının sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2018 Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmedi.