Toki
27 Ara 2013 15:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:47

TOKİ’den yatırımcıya yeni yılın ilk fırsatı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni yılın ilk haftasında yatırımcılara “özel koşullarda” işyeri satışı gerçekleştirecek.

TOKİ’den yatırımcıya yeni yılın ilk fırsatı
İdare, aralarında İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Diyarbakır, Gaziantep gibi büyük şehirlerin de bulunduğu 23 ilde 108 işyeri ve bir konutu açık artırma yöntemiyle satacak. Taşınmazların satışı 7 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilecek.
TOKİ yeni yılda satışa çıkaracağı taşınmazları üç ayrı ödeme şekli ile alıcıya sunacak. Taşınmazlar yüzde 10 peşin 240 ay vade, yüzde 10 peşin 120 ay vade ve yüzde 15 peşin ve 120 vade seçenekleriyle satılacak. Müzayedede teklifler açık arttırma yöntemiyle alınacak.

Yeni yılda 240 ay vadeyle işyeri

TOKİ’nin yüzde 10 peşin 240 ay vade ile satışını gerçekleştireceği işyerleri; “Trabzon-Bahçecik 2. Etap, Trabzon-Merkez Zağnos Vadisi, Gaziantep-Islahiye, Malatya-Beydağı, Giresun-Alucra, Bursa-Nilüfer Kayapa, Tokat-Merkez Dedeli, Kahramanmaraş-Afşin, Kahramanmaraş-Türkoğlu, Yozgat-Boğazlıyan, Yozgat-Merkez Eskipazar ve Çorum-Merkez Celilkırı”da bulunuyor.
İdarenin İstanbul-Bahçeşehir Projesi’ndeki işyerleri yüzde 10 peşin 120 ay vadeli olarak satışa sunulacak. Diğer projeler kapsamındaki işyerlerinin satışı da yüzde 15 peşin 120 ay vadeli yapılacak. Ankara Eryaman 8. ve 9. Etap Göksupark Projesi’ndeki konutun satışı da yüzde 25 peşin 120 ay vadeli olarak gerçekleştirilecek.

18 bin liraya işyeri

2014 yılının ilk haftası açık artırmayla satışa sunulacak taşınmazların fiyatı 18 bin liradan başlıyor. 15 ve 2 bin metrekare arasında değişen büyüklüğe sahip taşınmalar; Adana, Ankara, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Yozgat, Zonguldak illerinde bulunuyor.

7 Ocak 2014 Salı günü saat 14.00’da yapılacak işyeri ve konut satış müzayedesi Eskidji firmasının İstanbul’daki merkezinde gerçekleştirilecek. Müzayedeye TOKİ merkez binasından canlı bağlantı yoluyla ve www.eskidji.com internet adresinden de söz konusu taşınmazlar için teklif verilebilecek.
Müzayedeye katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin müzayededen önce banka hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere katılım teminatı olarak talip oldukları taşınmazların her biri için ayrı ayrı ödeme yapacak. Muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan taşınmazlar için 2 bin lira, muhammen bedeli 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin lira, muhammen bedeli 200 bin liraya kadar olanlar için 10 bin lira, muhammen bedeli 200 bin liranın üstünde olan taşınmazlar için 50 bin lira katılım teminatı alınacak.

Bütün taşınmazlar açık artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda, taşınmazlar için peşin ödeme indirimi yapılmayacak.