Toki
02 Tem 2014 09:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:25

TOKİ'den şehit ailelerine tapu kıyağı

TOKİ tarafından faizsiz konut kredisi kullanan şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlere tapu harcı muafiyeti sağlandı.

TOKİ'den şehit ailelerine tapu kıyağı
Sadece bir konutla sınırlı kalmak kaydıyla sağlanacak muafiyetle Şehit aileleri, alım satımda da yüzde 4'lük Harç indirimine kavuşacak.

Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk imzasıyla yayınlanan sirkülerle, şehit ailelerinin Tapu müdürlüklerindeki Uygulamalar nedeniyle yaşanan sorunları giderildi. Normalde tapu harcı Devir eden ve Devir alandan binde 20 oranında isteniyor. Ancak fiiliyatta binde 40 olan toplam Harç masrafı devir alanın cebinden çıkıyor. TOKİ'den faizsiz Kredi kullanana sağlanan harç muafiyeti sadece idarenin yaptığı konutlarla sınırlı değil.

İdareden faizsiz Kredi kullanmasına rağmen konutu bir başka yerden alan şehit aileleri ile dul ve yetimleri yine bu indirimden faydalanabilecek. Kredinin tavan tutarına ise Yüksek Planlama Kurulu (YPK) karar veriyor. Kredi için yapılacak başvurulara, kredilerin kullandırılmasına, geri ödeme süre ve yöntemlerine ilişkin usul ve esaslar, Toplu Konut İdaresi'nce çıkarılan yönetmelikle belirleniyor.