Konut Haberleri
26 Mar 2013 14:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:20

TOKİ'den peşin ödemede yüzde 20 indirim!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarının beklediği indirim kampanyasını başlatıyor.

TOKİ'den peşin ödemede yüzde 20 indirim!

 

TOKİ, konut ve işyeri alıcılarından gelen yoğun talep üzerine 2013 yılı için indirim kampanyası düzenledi. İdare indirim kampanyasında, hak sahiplerine peşin ve 3 ay vadeli olmak üzere iki ödeme alternatifi sağladı. Buna göre, borç bakiyesini peşin olarak kapatanlar yüzde 20, 3 ay vadeli eşit taksitler halinde kapatanlar ise yüzde 17 indirimden yararlanacak. Kampanya kapsamında,  indirimden faydalanmak isteyenler, konut kredisi de kullanabilecek.
 
 
İndirimden yararlanmak isteyen alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla ödemekle yükümlü oldukları taksitlerini yatırmaları gerekiyor. Bu kapsamda 22 Nisan -  17 Mayıs 2013 tarihleri arasında başvuruda bulunanların Nisan 2013 dönemine ait taksiti ödemiş olmaları gerekiyor. 
 
Başvurular 22 Nisan'da başlıyor 
 
TOKİ'nin indirim kampanyasından yararlanmak isteyen konut ve işyeri sahipleri, 22 Nisan –17 Mayıs 2013tarihleri arasında, satış işlemlerini gerçekleştiren bankaya başvurabilecekler. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak. 
 
Kampanyadan, satışları 2011 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2011 yılı sonuna kadar başlamış, geri ödemeleri halihazırda devam eden, konut ve işyerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler ile “Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı Projeleri”indirim kampanyasına dahil edilmedi. 
 
TOKİ, hem kaynak ihtiyacını karşılamak hem de borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşların isteklerine yanıt vermek için her yıl erken ödeme indirim kampanyası düzenliyor. İndirim oranları belirlenirken, enflasyon oranları ile bankaların kredi faiz oranları dikkate alınıyor. TOKİ, bankalardan faizle kredi almak yerine, borç bakiyelerinde indirim yapıp, borcunu erken tahsil etmeyi tercih edebiliyor. 
 
TOKİ'nin konut ve işyerleri için uygulayacağı 2013 yılı indirim kampanyası hakkında İdarenin www.toki.gov.tr adresinden ayrıntılı bilgi edinilebilecek.
 
www.toki.gov.tr