Konut Haberleri
15 Şub 2015 16:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:23

TOKİ'den müjde!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, şehirdeki en yüksek binaların TOKİ tarafından inşa edilenler olmayacağını, artık yatay mimari disiplinini benimsediklerini söyledi..

TOKİ'den müjde!
Bundan sonra yatay yapılaşmaya ağırlık vereceklerini açıklayan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, prensip olarak kentteki en yüksek binaların TOKİ tarafından inşa edilenler olmayacağını söyledi.

Genel disiplin olarak yatay mimariyi benimsediklerini de vurgulayan Başkan Turan, yatay mimariye geçilince yeşil alanlar daralacağı eleştirilerinin doğru olmadığını, TOKİ olarak şehir merkezlerinde yüksek mimariye karşı olduklarını, daha az katlı mimari projelerle yaşam alanlarının genişletileceğini, TOKİ olarak yaklaşık 6 aydır bu disiplinle çalılştıklarını söyledi.

TOKİ’nin yurtdışında Pakistan, Sri Lanka ve Endonezya’da da projeler geliştirdiğini belirten Başkan Turan, Somali’de 10 bin konutuk projeye ilişkn çalışmaların ise devam ettiğini söyledi.

TOKİ’ye açılan davaların son günlerde sık sık gündeme gelmesini de değerlendiren Başkan Turan, 2002 yılından 2014 yılına kadar 40 bin dava konusu olduğunu ve bunun üzerinde bir spekülasyon oluşturulmaya çalışıldığını ancak TOKİ'nin vatandaşlarla barışık bir kuruluş olduğunu, şu an 800'e yakın açık şantiye olduğunu ve son yıllarda TOKİ'ye açılan dava sayısında düşüş olduğunu söyledi.