Konut Haberleri
11 Nis 2016 10:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:11

TOKİ'den Kocaeli'ne deniz manzaralı konut projesi

Yaptığı projelerle 81 ilde birçok vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ, Kocaeli'nde 496 adet deniz manzaralı konut için kolları sıvadı...

TOKİ'den Kocaeli'ne deniz manzaralı konut projesi
Birçok vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ yeni bir proje ile gündemde. Kocaeli'de yapılan projelerde 496 konut çalışması başlatıldı. 

TOKİ Başkanı Ergün Turan, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, Kocaali'nin Caferiye Mahallesi'nde hayata geçirilecek sosyal konut projesiyle 652 dönüm arazi üzerinde yeni bir yaşam alanı kuracaklarını ifade etti.

Turan açıklamasında, "Sakarya'nın Kocaali ilçesinde, 652 dönüm arazi üzerinde geleneksel mimarinin izlerini taşıyan, mahalle konseptli 496 konutluk yeni yaşam alanı inşa edeceğiz. Sadece bina inşa etmediklerini" hatırlatırken, yeni yaşam alanları kurduklarının altını çizdi.

Turan, "Farklı metrekarelerde hayata geçirilecek olan ve toplamda 496 adet 2 + 1 ve 3 + 1 konuttan oluşacak olan blokların yer aldığı Ortaköy Evleri projesi, 382 adet de otopark, cami, okul, parklar ve iş alanlarının bulunduğu sosyal donatı alanı yer alıyor." dedi.

Konutlar deniz manzaralı

Proje için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacaklarını belirten Turan, konuşmasını şöyle  sürdürdü:

"Vaziyet planında bloklar yerleştirilirken, mümkün olduğunca blokların denizi görmesi ve topografyaya uyum sağlamasını gözettik. Sakarya Ortaköy Evleri'ni farklı kullanıcı tercihlerine dönük tasarladık. Projemizde, site sakinlerinin kullanabileceği 1 adet 24 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet 300 kişilik cami ve 1 ticaret merkezi, 5 çocuk oyun alanı ve 4 açık hava spor alanı gibi sosyal donatılar da bulunuyor. Ayrıca engelli vatandaşlarımız için gerekli otopark ve sosyal donatı alanları oluşturularak ihtiyaçlarının karşılanmasını öngördük."

Sakarya Kocaali projesinin örnek bir uygulama olacağına dikkati çeken Turan, "Birbirinden farklı karma kullanıma olanak sağlayan ve bölge sakinlerinin ihtiyacını karşılayabilecek ölçekte unsurları (kasap, market, kuaför, eczane vb.) barındıran projemiz; cami, okul, kreş, çocuk oyun alanları ve kafeteryalarıyla birlikte sosyal hayatın parçası olan unsurların harmanlandığı örnek bir uygulama olacak" dedi.