Güncel
04 Oca 2021 20:11 Son Güncelleme: 04 Oca 2021 20:38

TOKİ'den KDV ödemesiz arsalar satışa sunuluyor... İşte İstanbul ve İzmir'deki arsaların detayları

TOKİ Başkanlığı kendisine ait olan ve İstanbul ile İzmir'de bulunan arsaların satışı için ihale düzenleyeceğini duyurdu. Kurum ihale başvuru tarihlerini, ödeme kolaylıklarını da satış duyurusunda ilan etti.

TOKİ'den KDV ödemesiz arsalar satışa sunuluyor... İşte İstanbul ve İzmir'deki arsaların detayları

TOKİ'nin 2021 yılının ilk günlerinde KDV'siz olarak satacağı arsaların duyurusunu yaptı.  İzmir ve İstanbul'da toplam 4 arsa TOKİ tarafından ihale yöntemiyle satışa sunulacak. 

İzmir'deki 3 arsa Menderes Özdere'de bulunuyor. Otel alanı niteliğinde olan 3 ayrı arsanın satışının yapılacağı ilan edildi. TOKİ Başkanlığı duyurusunda ayrıca İstanbul Şile Çayırbaşında bulunan 1 arsanın da satılacağını duyurdu.

İşte söz konusu satışlara dair yayımlanan duyuru detayları. 

İSTANBUL VE İZMİR'DE VADELİ ARSA SATIŞI

TOKİ tarafından satılacak olan arsaların büyüklüklerie ilan detaylarında yer aldı. 

İzmir'de yer alan arsaların büyüklükleri 6 bin 320 metrekare, 3 bin 3 metrekare ve 3 bin 331 metrekare. Satış fiyatı 3 milyon 614 bin TL ile 8 milyon 666 bin TL arasında değişiyor.

İstanbul için yayımlanan satış duyurusunda arsanın büyüklüğü 1297 metrekare olarak açıklandı. Arsa satış fiyatı 973 bin TL olarak duyuruldu. 

İHALE TARİHİ VE ÖDEME BİLGİLERİ

Söz konusu arsa satışına dahil olmayacak kişi ve kurumlar başvurularını ihale tarihine kadar yapacaklar. İhale işlemleri 14 Ocak günü gerçekleştirilecek. İhaleye intternet katılım işlemleri ise Emlak Müzayede üzerinden olacak.  

TOKİ Başkanlığı satışlara dair yapmış olduğu açıklamasında, söz konusu arsa satışlarının KDV'den muaf olduğunu duyurdu. İhaleyi kazanan hak sahibi yüzde 25 peşinat ödemesi ve geri kalan tutarı ise 24 ay vade ile ödeyebilecek.