Konut Haberleri
16 Mayıs 2020 11:43 Son Güncelleme: 16 Mayıs 2020 12:17

TOKİ'den İstanbul'a 2 yeni millet bahçesi

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul'da iki yeni millet bahçesi inşa edecek.

TOKİ'den İstanbul'a 2 yeni millet bahçesi

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul'da iki yeni millet bahçesi inşa edecek. 

İstanbul Çatalca ve Güngören'de hayata geçirilecek millet bahçelerinde sosyal donatı alanlarına da yer verilecek.

Hayata geçirildiği kentlerde konut fiyatlarını artıran millet bahçelerinin İstanbul'un da değerine değer katması bekleniyor.

1-İstanbul Çatalca

İstanbul İli, Çatalca İlçesi, Ferhatpaşa Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar ve İzzettin Mahallesi, İzzettin Köyü' nde 1 Adet Tribün Yapısı İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 8 Haziran 2020 tarihinde saat 15:30'da gerçekleştirilecek.

2-İstanbul Güngören

İstanbul İli Güngören İlçesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal ile ilgili Donatılar inşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 9 Haziran 2020 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Her ile millet bahçesi geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada pandemi sonrası millet bahçelerinin açılışını yapacaklarını dile getirerek "Her ilde bir millet bahçesi yapıyoruz. İnşallah bu süreç tamamlandığında pek çok millet bahçesinin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Evinde kalarak sürece destek veren vatandaşlarımız yaz geldiğinde adeta bunun acısını millet bahçelerinde çıkarsın. Bu süreçte en çok çocuklarımız ve ihtiyarlarımız evde kaldılar. İnşallah dedelerimiz, ninelerimiz torunlarıyla millet bahçelerinde gönüllerince vakit geçirecekler." şeklinde konuşmuştu.