Konut Haberleri
03 Eki 2016 12:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:42

TOKİ'den Gaziantep Şehitkamil'e mahalle konseptinde 694 konut

TOKİ Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde 694 konutluk yeni proje hayata geçirecek. İdarenin yapacağı 694 konut, mahalle konseptinde olacak...

TOKİ'den Gaziantep Şehitkamil'e mahalle konseptinde 694 konut
TOKİ'nin Gaziantep Şehitkamil'de inşa edeceği 694 konutluk yeni projesi mahalle konseptinde olacak.

TOKİ, binlerce konut ürettiği Gaziantep'te yeni proje için düğmeye bastı. Şehitkamil'de inşa edilecek olan 694 konutluk yeni yatırım 3. Etap kapsamında yükselecek. Proje, mahalle konseptine sahip olacak.



28 Eylül, Çarşamba günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca mescit, 3 ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi yer alıyor.TOKİ'nin en büyük konut üretim alanlarından biri Gaziantep'te yer alıyor.

Gaziantep Şehitkamil TOKİ 3. Etap Konutları'nda ticari birimlere de yer verildi...

Mahalle konseptli projeyle yerleşim alanı çarşıları, meydanları, parkları, peyzajı ve sosyal donatılarıyla nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor.


Gaziantep için kurgulanan modelde "geleneksel şehir dokusu" elde edilecek. Cami, mahallenin merkezinde ticari ve diğer fonksiyonlarla ilişki içinde kurgulanırken, zemin katlarda manav, kasap, bakkal gibi esnafın hizmet vereceği, geleneksel sokak yaşamından esinlenilen alışveriş alanları yer alacak. Ulaşım ağı, ağırlıklı olarak yaya öncelikli ele alınacak.