Konut Haberleri
31 Ara 2020 12:47 Son Güncelleme: 31 Ara 2020 12:54

TOKİ'den evi olmayanlara 11 bin TL peşinatla ev

TOKİ, düşük gelirli vatandaşlar için konut üretimine devam ediyor. TOKİ'nin sunduğu fırsatlardan biri de 11 TL peşinatlı evler... Hiç evi olmayanlara sunulan bu fırsatın detayları haberimizde...

TOKİ'den evi olmayanlara 11 bin TL peşinatla ev

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) evi olmayan dar gelirli ailelere kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunmaya devam ediyor. 2021 yılı konut projeleri için yeni ilanlar yayımlanırken aylık 484 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olma imkanı sunuldu...

TOKİ 2021 yılı yeni konut satış ilanları yayımlanmaya devam ederken alt gelir grubu özel konut projeleri ile evi olmayan kişilere düşük faiz oranları ile ev sahibi olma imkanı sunuldu.  Düzenlenen kampanya kapsamında en düşük konut peşinatı 11 bin 614 TL olarak belirlenirken en düşük aylık taksit tutarı ise 484 TL olarak açıklandı. 

TOKİ ZONGULDAK MERKEZ ÜZÜLMEZ TTK LOJMANLARI 1. ETAP KONUT PROJESİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yayımlanan ilanlar arasında yer alan Zonguldak Merkez Üzülmez TTK Lojmanları konut projesi kapsamında 119 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 06 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında Açık Satışa sunuldu.  Konutlardan satın almak isteyen kişiler başvurularını belirtilen tarihler arasında Halkbank Zonguldak şubeleri üzerinden yapabilecekler. Proje kapsamında üretilen 84 adet 1+1 konut ile 35 adet 2+1 konut olmak üzere toplam 119 konut satışa sunulacak. Konutlar başvuru önceliğine göre satılacağı için ilk başvuru yapmak satın alım konusunda büyük öncelik sağlayacak. 

Söz konusu konutlar açık satış yöntemi ile satılacağı için normalde alt gelir grubu konutlarda aranan “Konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir konutun bulunmaması, daha önce Toplu Konut İdaresince satılmış bir gayrimenkule sahip olmamış ve daha önce Toplu Konut İdaresinden kredi almamış olmaları” şartları aranmayacak ve bu kişilerde başvuru yapabilecek. 

TOKİ KONUT FİYATLARI NE KADAR, ALT GELİR GRUBU KONUT FİYATI KAÇ TL?

Satışa sunulan konutlar için belirlenen en düşük satış fiyatı 116 bin 218 TL olarak belirlenirken en düşük peşinat tutarı 11 bin 621 TL ve en düşük aylık taksit tutarı ise 484,24 TL olarak açıklandı. 

TOKİ KONUT BAŞVURUSU NEREDEN NASIL YAPILIR, TOKİDEN NASIL EV SAHİBİ OLUNUR?

Tüm TOKİ konut satış ilanları TOKİ GOV TR internet sitesi üzerinden ilan edilmekte olup internet sitesinde belirtilen tarihler arasında Ziraat Bankası ve Halkbank şubeleri ile E Devlet üzerinden konut başvurusu yapılabilmektedir.