Toki
13 Eyl 2015 17:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:23

TOKİ'den eğitime destek!

TOKİ, çocukların ve gençlerin modern eğitim kurumlarında öğrenim görmeleri amacıyla 2015-2016 eğitim öğretim yılında bin 163 derslikli 50 yeni okul hizmete sunulacak.

TOKİ'den eğitime destek!
TOKİ tarafından yürütülen bini aşkın eğitim kurumu projesinin bu gayretin somut kanıtı olduğuna dikkati çeken Turan, "Milli Eğitim Bakanlığımız ile üniversitelerimizin önemli bir paydaşı olarak hizmet sunuyoruz. Konut üretimlerimizle eş zamanlı olarak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu sosyal hizmet yapılarına dair üretimlerde, eğitim kurumlarımıza özel önem veriyoruz" ifadesini kullandı.

Okulların gelişmiş teknolojiye uygun ve güvenli yapıldığını bildiren Turan, "Okullarımızın 'sağlam ve güvenli' yapılar olarak evlatlarımızı kucaklaması, en temel hareket noktamız. Deprem riski yüksek ülkemizde, tüm TOKİ yapıları gibi, çocuklarımızın öğrenim gördüğü bilgi yuvalarını da son teknoloji üretim teknik ve malzemeler ile hayata geçiriyoruz" değerlendirmesini yaptı.

TOKİ'den 10 yılda bin 996 okul, 22 bin derslik

Hizmetler hakkında bilgi veren Turan, "TOKİ üretimleri, yurt genelinde tamamlanan ve yapımı devam eden 84 kreş, 566 ilköğretim okulu, 346 lise, 15 üniversite, 42 kütüphane ve 989 spor salonu rakamına ulaştı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında, bin 163 derslikli 50 yeni okulu daha eğitim camiasının hizmetine sunuyor. TOKİ'nin inşa ettiği okulların tamamı, Atatürk Köşesi ve laboratuvarlardaki tezgah ve dolaplar kullanıma hazır hale getirilerek teslim ediliyor" dedi.

Şehitlerin isimleri okullarla yaşıyor

TOKİ'nin, Genelkurmay Başkanlığının desteğiyle örnek bir toplumsal sorumluluk projesini hayata geçirildiğini dile getiren Turan, Türkiye'nin birlik ve beraberliği, milletin huzuru için canını feda eden şehitlerin isimlerinin, inşa edilen okullara verileceğini aktardı.

TOKİ'nin üniversitelere dönük projeleri

Turan, üniversitelerle gerçekleştirilen işbirliği doğrultusunda TOKİ'nin, kampüs, hizmet binaları, lojman, araştırma merkezi gibi pek çok akademik ve idari birim projesini de yürüttüğüne dikkati çekti.