Konut Haberleri
28 Kas 2018 18:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 06:03

TOKİ'den dar gelirli için büyük fırsat!

TOKİ'de dar gelirli vatandaşların bütçesine özel konutların fiyatı 77 bin liradan başlıyor ve 20 yıl da ödeme imkanı bulunuyor.

TOKİ'den dar gelirli için büyük fırsat!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), kasım itibarıyla 7 bin 807 konutu satışa sundu. 35 ilde hayata geçirilen konutlar özellikle dar gelirli vatandaşlar için önemli bir fırsat sağlıyor. Evlerin taksiti bu gruptaki vatandaşların bütçesine uygun olarak 269 liradan başlıyor. 20 yıla kadar ödeme imkanı sunulan konutların fiyatı ise 77 bin liraya kadar düşüyor.

Borç bitene kadar

Posta'da yer alan habere göre; Konut sahibi olmak için başvuranları bazı şartlar bekliyor. Buna göre; alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemiyorlar. Ayrıca, bazı projelerde, satın alınan konutta borç bitene kadar alıcının veya ailesinin ikamet etmesi şartı aranıyor. Konutta ikamet edilmediği tespit edilirse sözleşme feshedilebiliyor.

Kurayla satış 

Konutlardan bazıları ise kurayla satılıyor ve dar gelirli vatandaşlara öncelik veriliyor. Projelere başvurmak isteyenlerin aylık hane halkı gelirinin, en fazla 4 bin 500 TL olması gerekiyor. satışa sunulan konutlar için Halkbank veya Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapmak yeterli. Hangi bankaya başvuru yapılacağı ve diğer detaylar ‘444 86 54’ numaralı ALO TOKİ hattından öğrenilebiliyor.

İşte il il satışta olan evler:







TOKİ'de enflasyon yok 


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 6 ayda bir uyguladığı enflasyon artış oranını, 2019’da alt gelir grubu konut satışlarında yüzde 4’e sabitledi. Yani enflasyon yüksek gelse bile, artış oranına yansımayacak. TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Alt gelir grubu konutunda 2019 yılı ocak ayında yüzde 4 ve temmuzda yüzde 4 olmak üzere yıllık yüzde 8’lik bir artış oranı uygulanacak. Orta gelir grubuna satılan konutta 6 ayda bir yapılan artış oranı yüzde 5’e, arsa satışında ise yüzde 6’ya sabitlendi” dedi.

Koşullara göre ayar

2019 yılından sonraki dönemlerdeki dönemsel artışı ise mevcut ekonomik şartlara göre yeniden belirleyeceklerini ifade eden Ergün Turan “Alt gelir grubu kategorisinde satışını yaptığımız konutlarımız, daha önce hiç konut sahibi olmamış, hane halkı net geliri en fazla 4 bin 500 TL olan vatandaşlarımıza yönelik” diye konuştu.