Toki
14 Şub 2021 13:26 Son Güncelleme: 14 Şub 2021 13:28

TOKİ'den arsa satışı! İzmit ve İstanbul'da 8 arsa yatırımcıların ilgisine sunuluyor

Arsa yatırımcıları için TOKİ İstanbul ve İzmit'te toplam 8 arsasını satışa çıkardı. Arsa yatırımcılarının merakla beklediği satışla ilgili detaylar açıklandı.

TOKİ'den arsa satışı! İzmit ve İstanbul'da 8 arsa yatırımcıların ilgisine sunuluyor

TOKİ arsa satış ihalelerinde İstanbul ve Kocaeli'deki 8 arsa yatırımcının ilgisine sunuldu. Arsa yatırımcısının merakla beklediği TOKi arsa satış ihalesinde İstanbul ve Kocaeli'de uygun fiyatlı arsalar satışa çıktı. Toplamda 8 adet arsa TOKİ ihalesinde yatırımcısına satılacak.

Son yıllarda artan arsa yatırımları kapsamında Hazineye ait TOKİ arsalarının satışına büyük ilgi duyuluyor. TOKİ mülkiyetinde bulunan bazı arsalar ise idare tarafından ihale yöntemiyle satışa çıkarılıyor. Bu ihalelerden biri ise İstanbul ve Kocaeli illerinde bulunan arsaların satışı için gerçekleştirilecek. 8 adet arsa satışı yapılacak İstanbul ve Kocaeli TOKİ ihalesine dair ayrıntılı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte TOKi tarafından satışa sunulan o arsalar...

Toplu Konut idaresi Başkanlığı (TOKİ) yurt genelinde hayata geçirdiği sosyal konut projelerine kaynak bulmak amacıyla elinde bulunan ve proje yapmayacağı arsaların satışını ihale yöntemiyle gerçekleştiriyor. Yatırımcıların ilgisi ise bu ihalelere oldukça büyük. TOKİ pek çok ilde bulunan arsa satışları kapsamında bu kez İstanbul ev Kocaeli illerinde yer alan arsalar için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ilanda iki büyükşehirde bazı arsaların satışı yapılacak. Yatırımcı için kaçırılmayacak arsa satış ihalesinde satılacak arsaların ayrıntıları belli oldu. 

KDV'DEN MUAF 

TOKİ'nin İstanbul ve Kocaeli'de satışa çıkardığı toplamda 8 adet arsa KDV'den muaf, vadeli, açık arttırma yöntemiyle satışa sunulacak. İhaleye katılacak yatırımcılar yüzde 25 veya yüzde 30 peşin ödeme ile 60 ay vadelere kadar arsaları satın alabilecekler. İhalenin yapılacağı tarih ise 24 Şubat 2021 Çarşamba günü saat 11:00'da gerçekleştirilecek.

TOKİ ARSA SATIŞI İSTANBUL

Bu kapsamda İstanbul ve Kocaeli'de bazı arsalar ihalede satılacak. Yayımlanan ilanda İstanbul Arnavutköy ilçesinde 6693 Ada 13 Parselde, 25 Bin metrekare büyüklüğündeki, konut+ticaret alanı imarı bulunan arsa 73 Bin TL muhammen bedelle satışa sunuldu. İstanbul'da satışa çıkarılan diğer arsalar ise; Çatalca ilçesinde 28 Bin metrekare büyüklüğünde konut imarlı arsa 9 Milyon 800 Bin TL'den, Silivri ilçesinde satışa çıkarılan arsa ise 26 bin metrekare büyüklüğünde olup muhammen bedeli ise 5 milyon 478 bin tl 'den satışa çıkarıldı.

TOKİ ARSA SATIŞI KOCAELİ 

Diğer taraftan TOKİ Kocaeli ilinde arsa satışı için ihale düzenleyecek. Yapılacak ihalede satışa sunulacak arsalar ise şöyle; Dilovası'nda 2651 metrekare büyüklüğünde arsa 3 milyon 313 bin TL'den, 1245 metrekarelik konut imarlı arsa 1 milyon 556 Bin TL'den, Gebze'de 2110 metrekarelik sanayi imarlı arsa 2 milyon 630 bin TL, 726 metrekarelik ticaret alanı imarı bulunan arsa 944 Bin TL'den, Gölcük ilçesinde ise 4860 metrekare büyüklüğündeki konut dışı kentsel çalışma alanı imarlı arsa ise 8 milyon 745 bin TL'den satışa çıkarıldı.