Konut Haberleri
23 Ara 2020 17:41 Son Güncelleme: 23 Ara 2020 17:52

TOKİ'den Arnavutluk'ta depremzedelere 522 konut! Temeli bugün törenli atıldı

Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ 522 konut inşası için harekete geçti. Deprem konutlarının temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.

TOKİ'den Arnavutluk'ta depremzedelere 522 konut! Temeli bugün törenli atıldı

Arnavutluk'taki depremin ardından Türkiye harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ, 522 konut inşası için gereken çalışmaları tamamladı. Deprem konutlarının temeli bugün törenle atıldı. 

TOKİ, Arnavutluk'un Laç şehrinde 42 milyon euroya mal olacak 522 konutluk projeye başlıyor. Laç'ta TOKİ tarafından inşa edilecek 522 konutun temeli, bugün Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı törenle atıldı. 

Arnavutluk'ta 26 Kasım 2019'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedeler için 500 konut inşası talimatı verdi. Ardından da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Arnavutluk Yeniden İnşa Devlet Bakanlığı arasında "Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İşbirliği Sözleşmesi" imzalandı. 

Bugün temel atma töreni düzenlenen projede 522 konutun yanı sıra 37 ticari ünite ile 375 araçlık kapalı otopark da yer alacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta inşa edilecek olan TOKİ konutlarının temel atma törenine canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan şöyle konuştu: 

Eylül depreminin akabinde Arnavutluk'a, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından dört TIR dolusu yardım malzemesi ulaştırıldığını aktaran Erdoğan, "Kasım'daki deprem felaketinin ardından da sağladığımız diğer yardımlara ilaveten Arnavut kardeşlerimiz için konut inşa etme kararı aldık. Kovid-19 salgınına rağmen, geçtiğimiz temmuz ayında gerekli mutabakat zaptını imzaladık ve inşaata başladık. Bugün de Çevre ve Şehircilik Bakanımın katılımıyla Arnavut kardeşlerimiz için inşallah sıcak birer yuvaya dönüşecek bu konutların temel atma törenini gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.