Konut Haberleri
14 Mayıs 2016 14:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:20

TOKİ'den 9 dakikada 1 konut üretimi

TOKİ Başkanı Turan, 81 ilde 3 bini aşkın TOKİ şantiyesi olduğunu ve ortalama 9 dakikada bir konut ürettiklerini söyledi...

TOKİ'den 9 dakikada 1 konut üretimi
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ olarak ortalama 9 dakikada bir adet konut ürettiklerini, 2016 yılı hedefi olan 60 bin rakamına ise yılın ilk 8 ayında ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Büyük kentlerde kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini ve bu yıl emeklilere 15 bin konut teslim edeceklerini de belirten TOKİ Başkanı Turan, TOKİ'nin 81 ilde 3 bini aşkın şantiyesi olduğunu, dar gelirli vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyetleri artırdıklarını, ancak sosyal konutların yanı sıra hastane, okul, cami, yurt, stadyum ve dev şehir parkları da ürettiklerini belirtti.

Türkiye'de üretilen konutların yüzde 7'sini tek başına gerçekleştiren TOKİ'nin çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini açıklayan TOKİ Başkanı Turan, yıllık 60 bin konut üretme hedefine ulaşabilmek içn ayda 5 bin konutun ihalesini gerçekleştirdiklerini açıkladı.
ETİKETLER
#TOKİ #toki ev