Toki
09 Şub 2018 15:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

TOKİ’den 4 yeni mega park geliyor

TOKİ Başkanı Turan, büyük projelerle ilgilendiklerini belirterek, “. Bunu TOKİ Park olarak isimlendirdik. Şu an önümüzde 4 büyük proje var” ifadelerini kullandı. Turan ayrıca İstanbul’da bu yıl 3 bin 500 ila 4 bin konutu arz edeceklerini dile getirdi.

TOKİ’den 4 yeni mega park geliyor
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan, inşaat sektörü ve TOKİ projelerine özel çok önemli açıklamalarda bulundu. İnşaat sektöründe balon olup olmadığı ile ilgili bir soru üzerine Turan, “ Zaman zaman özel sektör tarafında markalı konut projelerinde belli segmentlerde aşırı arzdan dolayı bir sıkıntı gibi şeyler oluşabilir. Sektörümüz çok güçlü, ayakları yere basıyor. Belli segmentlerde arz fazlası oluştuğunda şu ana kadar kendini regüle etmeyi başardı." dedi.

İSTANBUL’A 4 BİN KONUT

Turan, TOKİ olarak 2018’de de büyük işlere imza atacaklarını vurgulayarak konuşmalarını şöyle sürdürdü: Amacımız sosyal konuta erişmek isteyen vatandaşlarımıza imkan sağlamak. İstanbul'da bundan vazgeçmiş değiliz. Silivri'de 1400'e yakın konuta bu yıl içerisinde başlamış ve kuralarını çekmiş, gelecek yıl da teslim etmiş olacağız. Kayabaşı ve Hoşdere arasında 1000'e yakın konut yine bu yıl başlayacak. Ayrıca 1000'e yakın konut üretim aşamasında olup satacağımız var. Tuzla bölgesinde de planlamasını yaptığımız bir alanda sosyal konut anlamında orta ve dar gelir grubuna yapacağımız konutlar olacak. İstanbul'da bu yıl 3 bin 500-4 bin konut arz edeceğiz" diye konuştu.

4 BÜYÜK PROJE VAR

TOKİ Başkanı Turan son olarak, "Büyük çaplı park projeleriyle ilgileniyoruz. Bunu TOKİ Park olarak isimlendirdik. Şu an önümüzde 4 büyük proje var" ifadelerini kullandı.