Konut Haberleri
09 Şub 2018 17:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

TOKİ’DEN 150 liraya alıp 300 liraya kiraya verdiler

Tunceli'de, dar gelirliler için yapılan ancak hak sahipleri tarafından başkalarına kiraya verildikleri tespit edilen konutlara el konuldu.

TOKİ’DEN 150 liraya alıp 300 liraya kiraya verdiler
TOKİ’den ev sahibi olma hakkı kazanan Tunceli’deki 47 kişinin evlerini başka şahıslara kuraya verdiği tespit edildi. 

SÖZLEŞMELERİ FESH EDİLDİ

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 4 yıl önce İnönü Mahallesi'nde dar gelirli aileler için yaptırdığı 1+1 dairelerden 47'sinin amacına uygun kullanılmadığı için satış sözleşmelerinin feshedilerek tahliye edildiği belirtildi.

14’Ü KİRACILARIN OLDU

Konutların yeni hak sahiplerine teslim edilmesi için Belediye Konferans Salonu'nda kura çekimi yapıldığı ifade edilen açıklamada, kura sonucu dairelerden 33'ünün yeni sahiplerine, 14'ünün de içinde kiracı olarak oturanlara teslim edildiği belirtildi.

GERÇEK SAHİPLERİNE VERDİK

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Arkadaşlarımız çok ciddi ve titiz bir çalışma yaptılar. Bazı hak sahiplerinin ayda 150 lira ödeyerek ev sahibi oldukları konutlarında oturmayarak evlerini 300 liraya kiraya verdiklerini tespit ettik. Bu evler gerçek ihtiyaç sahipleri otursun diye verildi. Biz de ev ihtiyacı olan ailelerimizi tespit ettik. Çekilen kura ile bu evlerin anahtarlarını gerçek sahiplerine takdim ettik, hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.