Toki
04 Mayıs 2020 11:56 Son Güncelleme: 04 Mayıs 2020 12:59

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her sene yapılan indirim kampanyasına başvurular 6 Mayıs 2020 tarihinde başlıyor.

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarından gelen yoğun talep sebebi  ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için her sene gerçekleştirilen indirim kampanyası başladı.

TOKİ, bu sene borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 20 oranında indirim yapıyor.

 Esnek ödeme ile yüzde 20 indirim 

Yüzde 20 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da faydalanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanabilecek

Son başvuru 19 Haziran 2020 

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 06 Mayıs – 19 Haziran 2020 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuru yapabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından faydalanılması mümkün olmayacak.

Kampanyadan faydalanma şartları

TOKİ Yüzde 20 İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması gerekli. Gerçekleştirilen kampanyadan, geri ödeme taksiti 2018 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyerleri sahipleri faydalanacak. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler  TOKİ  Yüzde 20 indirim kampanyasına dâhil edilmedi.
 
Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.