Eğitim
28 Ağu 2015 10:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:15

TOKİ ve Hacettepe Üniversitesi Beytepe arazisi için anlaştı!

Hacettepe Üniversitesi Beytepe'deki 350 dönüm arazi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile anlaştı. İmar geçmesi durumunda arazinin değeri 2-3 milyar TL'yi bulacak. Üniversite borç yükünden kurtulacak...

TOKİ ve Hacettepe Üniversitesi Beytepe arazisi için anlaştı!
Hacettepe'yi kalkındırıp güçlendirmek istediklerini kaydeden Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer, hem üniversitenin geçmişten gelen 270 milyon TL olan borcunu ödeyebilmek hem de yeni yatırımlar yapabilmek için Beytepe'deki 350 dönüm araziyi  TOKİ  ile ortaklaşa değerlendireceklerini, 600 milyon TL'lik kaynağa ihtiyaç duyduklarını söyledi. Üçüncü kez ihale edilen arazinin bedelinin 900 milyondan 800 milyona düştüğü, imarsız arazinin imarlı hale gelmesi durumunda değerinin 2-3 milyar TL'ye ulaşacağı ifade ediliyor.

YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR

12 Eylül darbesinin ardından Genelkurmay'a tahsis edilen araziyi büyük uğraşlardan sonra 2013 yılında yeniden üniversite bünyesine kazandırdıklarını belirten Tuncer, "Üniversitenin ayağa kaldırılması için bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Atılım yapacak, yepyeni bir Hacettepe oluşturacak ve borçlarımızı ödeyerek yepyeni bir sayfa bir dünya üniversitesi olarak ortaya çıkmamızı sağlayacak bir kaynaktır bu" diye konuştu.

'KENDİ DÖNEMİMİZDE HİÇ BORÇ YAPMADIK'

Geçmiş dönemden gelen borcu ödemek için kaynak bulunması gerektiğini belirten Rektör Tuncer, "Yılsonuna kadar bu arsayı değerlendirerek geçmişten gelen borçları ödemeyi düşünüyoruz. Gider gelir dengemizi sabite oturttuk. Üniversiteyi devraldığımızda geçmişten gelen 270 milyon TL gibi ciddi bir borcumuz vardı. Devletin verdiği hibelere rağmen borç bu kadar artmış. Kendi dönemimizde hiç borç yapmadığımız gibi kısa sürede de bu borcu 50 milyon TL azalttık. Finans maliyetini düşürmek, bizden önceki borçları temizlemek için bu araziyi değerlendirmek istiyoruz. Borçlarımız nedeni ile malzemeleri yüzde 30 pahalı almaktan kurtulmak istiyoruz. Bu arsayı TOKİ işbirliği ile değerlendirebilirsek kurumu bu yükten kurtaracağız" dedi.