Konut Haberleri
31 Eki 2015 14:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:40

TOKİ vatandaşın yüzünü güldürmeye kararlı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Malatya Beydağı'nda hayata geçirdiği konutları 205 lira ile 280 lira arasında değişen taksitlerle satıyor..

TOKİ vatandaşın yüzünü güldürmeye kararlı
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, İdare tarafından inşa edilen konutların aylık taksitlerinin 205 liraya kadar gerilediğini belirterek, bu kapsamda en son olarak Malatya Beydağı'nda hayata geçirdikleri 300 konutluk proje ile yine Malatya Akçadağ'da hayata geçirdikleri 240 konutluk projede aylık taksitlerin 205 lira ile 280 lira arasında olduğunu belirtti. Söz konusu projelerde 240 aya kadar vadeli olarak ödeme yapıldığını belirten Başkan Turan, TOKi olarak alt gelir grubundaki vatandaşı ev sahibi yapmak için çalıştıklarını belirtti.

TOKİ'nin dar ve alt gelir gruplarına konut ürettiğinin altını çizen Başkan Turan, belli şartlarla sattıkları konutlar üzerinden rant sağlanmasına izin vermediklerini, bu sebeple söz konusu konutların alınıp kiraya verilmesinin söz konusu olamayacağını bunun da sözleşme ile beyan edildiğini söyledi.

Dar ve alt gelir grubuna yönelik toplu konut uygulamalarındaki evlerin kiraya verildiğinin tespit edilmesi halinde söz konusu dairenin sahibinin elinden alınacağını da vurgulayan Başkan Turan, vatandaşa kurada ev çıkması halinde vatandaş açısından ortalama 60 - 70 bin liralık bir kazancın söz konusu olduğunu, kamu tarafından sağlanan bu tür sosyal haklar üzernden rant sağlanmasına sla müsade etmeyeceklerini söyledi.