Konut Haberleri
23 Oca 2016 13:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:00

TOKİ üniversiteye girdi

Türkiye'de bir çok dev projeye imza atarak milyonlarca kişiyi ev sahibi yapan TOKİ,üniversite kampüsü inşa edecek

TOKİ üniversiteye girdi
TOKİ, Türk - Alman Üniversitesi Kampüsünü İnşa Edecek
TOKİ, Türk - Alman Üniversitesi Kampüsünü İnşa Edecek


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, faaliyetlerini Beykoz'da inşa edilecek kampüste sürdürecek olan Türk - Alman Üniversitesi'ne ilişkin ihalede ikinci oturumun 25 Ocak'ta yapılacağını açıkladı..

Milyonlarca kişi ev sahibi yapan TOKİ, üniveristeye el attı. Kampüs inşa edecek. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul’un Beykoz ilçesinde hayata geçirilecek olan ‘Türk-Alman Üniversitesi Kampüsü’nün yapım işini içeren ihalede ikinci oturumun 25 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi.

İhale kapsamında Fen Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, laboratuvarlar, derslik binaları ile sosyal tesislerin inşa edileceğini de belirten Başkan Turan, ihalesi gerçekleştirilecek olan ‘1. etap kampüs binaları inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin' Fen Fakültesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi, eğitim ve Merkezi Araştırma Laboratuarları, A blok derslik binası, B blok derslik binası alanlarını kapsadığını belirtti.

Türk - Alman Üniversitesi Kampüsü'nün ikinci eatabında ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Kültür/Sosyal Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kongre Merkezi ve Bilgi İşlem Merkezi ile spor tesisleri yer alıyor.

Türkiye ile Almanya arasında imzalanan anlaşma kapsamında 2010 yılında kurulan Türk-Alman Üniversitesi faaliyetlerini, TOKİ tarafından Beykoz'da 120 bin metrekarelik alanda inşa edilecek kampüste sürdürecek.


 
ETİKETLER
#TOKİ #toki ev