Konut Haberleri
23 Mar 2017 15:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:04

TOKİ terör mağdurlarının evlerini yapmaya başladı

TOKİ terörden etkilenen bölgelerdeki çalışmalarını süratle devam ederken Şırnak için de 1.268 konut ve 116 iş yeri inşa edilecek...

TOKİ terör mağdurlarının evlerini yapmaya başladı
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan kanun hükmünde kararname (KHK) ile Şırnak Belediyesine görevlendirilen Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu ve Çevre Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cengiz Başer , teröre mağdurları için inşa edilecek olan konutların yapımına başlanan Gazi Caddesi'nde incelemelerde bulundu. Terör saldırılarında evleri ağır hasar gören vatandaşlar için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından inşa edilmekte olan projede 1.268 konut ve 116 iş yeri bulunacak.

TOKİ'nin terör mağdurlarına yönelik toplu konut uygulamasının ilk etabında yer tesliminin yapıldığını belirten Bedirhanoğlu,  konutların 1 yılda tamamlanarak teslim edileceğini söyledi.

3,5 aylık bir süreç içinde 17 milyon lira içme suyu, 28 milyon lira kanalizasyon ihalesi, 105 milyonluk 105 kilometre sıcak asfalt ihalesi ile TOKİ'nin 1. etap ve 2. etap ihalelerinin tamamlandığını belirten Bedirhanoğlu, konut projesi kapsamında çalışmalara ise mevsim koşulları nedeniyle istedikleri kadar hızlı başlaymadıklarını söyledi.
ETİKETLER
#TOKİ #Şırnak