Konut Haberleri
03 Ara 2016 10:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:52

TOKİ Şahinbey Güzelvadi'de sözleşme ve teslimler sona eriyor!

TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi Projesinde sözleşme ve teslimler için son tarih 30 Kasım...

TOKİ Şahinbey Güzelvadi'de sözleşme ve teslimler sona eriyor!
Gaziantep Şahinbey Güzelvadi Projesinde yer alan toplam 247 adet konuttan 28 adedinin Kentsel Dönüşüm Hak Sahiplerine Gayrimenkul Satış Sözleşmesi İmzalatma ve Teslim İşlemleri
27 Ekim'de başlamıştı. 30 Kasım tarihinde sona erecek.

Bu çerçevede;
28 adet Kentsel Dönüşüm Konut Satış Sözleşmesinin Hak Sahiplerine İmzalatma ve Teslim İşlemleri T.Halk Bankası A.Ş. Karataş Şubesi tarafından yapılacak.

Konut seçimini yapan hak sahipleri 96 - 120 ve 156 ay vade alternatifleri çerçevesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklar.

Halk Bankası Karataş Şubesinde işlemleri biten hak sahiplerinin konut teslimleri, projenin müşavir firması olan Koltek Müşavirlik A.Ş. aracılığı ile Gaziantep Şahinbey Güzelvadi şantiyesinde gerçekleştirilecek.

Hak sahipleri, satın almış oldukları konutlarını sözleşme imzalama tarihinden itibaren üçüncü şahsa devir edebilecekler.

Kendisine bildirilen günden başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecek.

3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi doğduğundan, alıcılar tarafından Halk Bankası Karataş Şubesi’ne KDV tutarı ödenecek ve ödeme dekontu/faturanın bir örneği konut teslim anında Müşavir firmaya alıcılar tarafından ibraz edilecek.

Hak sahiplerince KDV bedelinin yatırıldığına dair belge veya dekont ibraz edilmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecek.

Şantiyede yapılacak konut teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor:

Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı),
Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin hak sahibinde bulunan nüshası,
Konut vekâleten teslim alınacak ise vekâletnamenin aslı ve fotokopisi,
KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura.
Belgeler eksiksiz ise, konut alıcılarına Müşavir firma tarafından “Konut Teslim Tutanağı” ile mahal listesine göre tanzim edilecek olan “Konut Tespit Föyü” imzalatılacak.


EMLAKEKİ.COM ÖZEL HABER