Konut Haberleri
10 Mayıs 2016 08:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:18

TOKİ Reyhanlı 3. Etap çalışmalarına start verdi

TOKİ, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 3. Etap çalışmalarına başladı.

TOKİ Reyhanlı 3. Etap çalışmalarına start verdi
Birçok vatandaşı ev sahibi yapan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Hatay'da yeni bir proje hayata geçiriyor. 

TOKİ tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cüdeyde Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan 3. Etap TOKİ Konutları projesinde inşaat çalışmaları başladı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Cüdeyde Mahallesi’nde belediye tarafından TOKİ'ye verilen 65 bin metrekarelik arazi üzerinde 422 konuyun inşa edilmesi için çalışmaların başladığını açıkladı. Konutların yüzde 80'inin 2 oda 1 salon olarak planlandığını belirten Başkan Şanverdi, kalanının ise 3 oda 1 salon olacağını  ve projenin 16 ayda tamamlanacağını belirtti.

Reyhanlı 3. Etap TOKİ Konutları projesinin bir bölümünden emekli vatandaşların faydalanacağını da söyleyen başkan Şanverdi, söz konusu proje için başvuru tarihleri ve başvuru koşullarının ise TOKİ tarafından duyurulcağını söyledi.

Hedeflerinin ev sahibi olmayan vatandaşların da ev sahibi olmasını sağlamak odluğunu vurgulayan Başkan Şanverdi, Reyhanlı’da daha önce yeni Mahalle’de 272, Cüdeyde Mahallesi’nde 464 konut yapıldığını da sözlerine ekledi.