Konut Haberleri
07 Eyl 2017 11:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:24

TOKİ Kayaşehir'e ilk günden rekor ilgi

İstanbul Kayaşehir'de TOKİ tarafından satışa sunulan bin 892 konuta başvurular önceki gün başladı. Başvuru sayısı daha ilk günde 2 bini geçti.

TOKİ Kayaşehir'e ilk günden rekor ilgi
TOKİ dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için çalışmalarına hızla devam ederken Kayaşehir'de de bin 892 konutu satışa sundu. 

SON BAŞVURU TARİHİ 20 EYLÜL

İstanbul Kayaşehir’deki konutlara başvurular 5 Eylül tarihinde başladı. Vatandaşlar konutlara yoğun bir ilgi gösterirken ilk gün 2 bin 155 başvuru yapıldı. Bu ilginin sektörün önümüzdeki dönemde daha da büyüyeceğinin bir göstergesi olduğunu belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan “Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların müracaatlarını 20 Eylül tarihine kadar ilgili kamu bankasına yapması gerekiyor. Başvuruların tamamlanmasından sonra 4 Ekim’de yapacağımız kura çekimi ile konut sahibi olacak vatandaşlarımız belirlenecek” diye konuştu.

YATAY MİMARİ VE MAHALLE KONSEPTİ 

Projenin yatay mimari ve mahalle konsepti ile inşa edildiğini vurgulayan Turan, “Bu projede, içinden cadde geçen, etrafında tek katlı dükkânların, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu; büyük bir meydana açılan, meydanda kafe ve restoranların bulunduğu bir mahalle konsepti yer alıyor. 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük sosyal alanlar var. Burada çocuklarımız okullara bisikletlerle erişimi bile düşünüldü” dedi.