Konut Haberleri
09 Kas 2020 08:00 Son Güncelleme: 09 Kas 2020 08:00

TOKİ ihalesiz cazip koşullarda konutları satışa sundu! Hangi illerde?

TOKİ, cazip ödeme koşullarıyla ve ihalesiz olarak açık satış yöntemiyle konutları satışa sundu. Türkiye'nin farklı illerinde satışa sunulan konutlar %10 peşinat ödemeli 240 ay vadeli...

TOKİ ihalesiz cazip koşullarda konutları satışa sundu! Hangi illerde?

TOKİ Yüzde 10 peşinatlı, 240 ay vadeli kurasız konut satışlarını duyurdu. Kasım ayının ilk haftasının ardından TOKİ Başkanlığ konut satışlarına dair güncel listeleri yayınladı.

Düşük peşinat ödemeli ve taksitle ev almak isteyenler için TOKİ Başkanlığı'nın açık konut satışları devam ediyor.

Açık satış ile gerçekleştirilen ve kura uygulanmayan bu konut satışlarında başvuru süreci dolan yada satılık konutları tükenen duyurular yayından kaldırıldı. Kalan ve halen başvuru süreci devam eden açık konut satışlarında ise 8 şehir için konut satışı yapılacağı bildirildi.

Alt gelir grubu ve orta gelir grubuna yönelik konutlar 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 tipli olarak satışa sunuluyor. Açık satış sistemi ile satışa çıkarılan konutlar için ilk başvuruda bulunanlar beğendikleri evi ödeme koşullarını sağlamak suretiyle alıyor.

8 ŞEHİRDE AÇIK SATIŞ

Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan açık konut satışlarında vatandaşların ilgisini çeken nokta ödeme koşulları. TOKİ müşterilerine çok uygun ödeme imkanlarıyla açık konut satışı gerçekleştiriyor. 

Kurum tarafından gerçekleştirilen bu satışlarda müşterilerden yüzde 10 ile yüzde 25 arasında bir değerde peşinat ödemesi isteniyor. Bu ödemeler bazen tek orana göre olurken bazen seçenekler sunuluyor. Peşinat sonrası kalan borçlar ise 120, 180 ve 240 ay vade ile ödeniyor.  Açık konut satışları kurumun resmi sitesinden duyuruluyor ve bu duyurular sık sık güncelleniyor. 

TOKİ  resmi internet sitesindeki satışlar bölümünde ilan edilen açık satışlar listesinde Kasım 2020 döneminde 8 şehir bulunuyor. 

Alt gelir grubu ve orta gelir grubu için açık kurasız konut satışı yapılacağı ilan edilen şehirler arasında, "Ankara Mamak, Bursa Orhangazi, Aydın İncirliova, Denizli Çardak, Karabük merkez, Kütahya Dumlupınar, Niğde Ulukışla, Tokat Merkez" yer alıyor.