Toki
19 Kas 2020 12:56 Son Güncelleme: 19 Kas 2020 13:04

TOKİ erken ödeme kampanyasında son gün!

TOKİ'in erken ödeme avantajı sunduğu yüzde 20 indirim kampanyası için son başvurular bugün saat 17.00'ye kadar alınacak...

TOKİ erken ödeme kampanyasında son gün!

TOKİ'nin 2020 yılı içinde düzenlediği ikinci indirim kampanyası bugün sona eriyor. Erken ödeme avantajı ile yüzde 20 indirimli olarak tapularına kavuşmak isteyenler için bugün son gün. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yüzde 2020 yılı için gerçekleştirdiği 20  indirim kampanyası bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ'ye borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için düzenlenen indirim kampanyasının ikincisi 21 Ekim'de başlamıştı. 

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapan TOKİ, borcunu erken kapatmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik, geri ödemeleri süren gayrimenkuller için başlattığı indirim kampanyasının gelen yoğun talepler nedeniyle bu sene ikincisini düzenliyor.

TOKİ tarafından başlatılan yeni kampanya kapsamında borcunu peşin ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyenler için yüzde 20 indirim imkanı sağlanıyor. Yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanmak isteyenler bankaya başvuru yapabiliyor. Bütün borç bakiyesini kapatamayacak olanlar da TOKİ'nin indirim kampanyasından yararlanabiliyor.

Buna göre, borcun tamamını kapatamayacak olanlar borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla, gerçekleştirdikleri peşin ödeme üzerinden yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanacak.

KAMPANYADAN KİMLER FAYDALANAMIYOR

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanmak isteyenler için başvuru dönemi bugün sona eriyor. Bu tarihten sonra yapılacak olan borç kapatmalarında söz konusu indirimden faydalanamıyor. Taksiti 12 ay ve daha az kalan projeler de kampanyadan faydalanamayacak.

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası şartlarına göre, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun olmaması gerekli.

TOKİ'nin 2020 indirim kampanyasından satışları 2019 Haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 Haziran ayı sonu itibarıyla başlamış konut ve iş yerleri alıcıları faydalanabiliyor. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler de indirim kampanyasından yararlanamıyor.

Ayrıca kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlar Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabiliyor