Konut Haberleri
12 Eki 2020 07:56 Son Güncelleme: 12 Eki 2020 10:02

TOKİ Ekim ayında 23 şehirde açık artırma ile konut satacak

TOKİ Ekim ayında 23 şehirde açık artırma ile konut satacak. Düşük taksit ve uzun vadeli ödeme planıyla ev almak isteyenler için TOKİ Başkanlığı ekim ayı fırsatlarını sundu.

TOKİ Ekim ayında 23 şehirde açık artırma ile konut satacak

TOKİ, düşük taksit ve uzun vadeli ödeme planıyla ev almak isteyenler için Ekim ayında fırsatlar sunacağını açıkladı. TOKİ Başkanlığı 23 şehirde açık artırma usulü konut satışı yapacak. Konut satışlarına başvurular yüzde 25 peşinat ve 120 ay vade imkanı ile yapılabilecek. Bu tür konut satışlarında ev fiyatları 69 bin TL'den başlıyor.

Bununla birlikte geçmiş dönemde ilan edilen açık kurasız satışlara devam edilecek. 

TOKİ yüzde 10'dan başlayan peşinat ödemelerinin yanında 120 aydan 240 aya uzanan vade seçenekleri sunuyor. Başvurular Halkbank ve Ziraat Bankası üzerinden yapılıyor. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ekim döneminde müşterilerine iki farklı konut satış seçeneği sunuyor. Bu satışların ilki ihale üzerinden yürütülecek olan kuralı konut satışları diğeri ise başvuru önceliğinin olduğu kurasız konut satışları.

Kurasız konut satışları 5 şehirde bulunuyor. TOKİ'nin açık artırmalı olacak konut satışlarıysa 23 şehirde gerçekleştirilecek. Söz konusu konut satışları hem altı gelir grubu hemde orta gelir grubu inşa edilen dairelerden olacak. 

KURASIZ KONUT SATIŞLARI 

Kurasız konut satışları başvuru önceliğine göre yapılacak.  Bu noktada vatandaşlar aşağıda yer alan şehirlerde bulunan satışlara Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden başvuru yapabilecekler. Başvuruların ardından konut satışları tamamlanacak. Halen başvuru devam eden kurasız konut satışları şu şekilde:

AÇIK ARTIRMALI KONUT SATIŞLARI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ekim ayında yayımladığı satış duyurusunda 23 şehirde konut satışı olacağını duyurdu. 

Vatandaşlar bu konut satışları için ihale öncesinde başvuru yapacaklar. Daha sonra ihale gününde teklif sunacak olan vatandaşlar konutları alabilecekler.

İhalelere başvurular ise internet üzerinden yapılabilecek.

İhale usulü gerçekleştirilecek konut satışlarının yapılacağı iller arasında Adana, Ankara, Batman, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Düzce, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop ve Sivas bulunuyor. 

Konut satışlarına başvurular yüzde 25 peşinat ve 120 ay vade imkanı ile yapılabilecek. Bu tür konut satışlarında ev fiyatları 69 bin TL'den başlıyor.

Taksit ödemeleri ise şehirlere göre değişmekte olup çok uygun fiyatlı taksitlerle ev sahibi olunabilir. Başvurular Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden yapılacak.