Konut Haberleri
26 Tem 2017 16:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:19

TOKİ depreme dayanıklı konut yapıyor

TOKİ, birinci dereceden deprem bölgesi olan Manisa'da gerekli önlemleri alıyor. Akgedik Yunuskent Projesi depreme dayanıklı inşa edilecek.

TOKİ depreme dayanıklı konut yapıyor
Yunusemre Belediye Başkanı Yardımcısı Kılıç Kaya, Akgedik Yunuskent Projesindeki 1. etap bin 101 konut için hak sahiplerinin yıl sonunda binalara yerleşebileceğini söyledi.
 
Belediye Başkanı Yardımcısı Kaya, TOKİ ile Yunusemre Belediyesi işbirliğinde Akgedik bölgesinde yapımı devam eden Yunuskent Projesine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.
 
5 bin 500 konutluk projenin ilk bin 101 adedinin tamamlandığını ve hak sahiplerinin, yıl sonuna kadar alt yapı çalışmaları bitirildikten sonra yapılan binalara yerleşebileceklerini belirten Kaya, şöyle konuştu:
 
"Eylül 2015 tarihinde ilk ihalemizi yapmıştık. 5 bin 500 konutluk bir alan. Konutlarımız bitmek üzere. Yıl sonunda teslim edeceğiz. Ağustos ayında 2’inci kısmı bin 584 konutun ihalesi yapılacak. 5 bin 500 konutun 2 bin 600’e yakını tamamlanmış olacak. 3'üncü ve 4’üncü etap alanının hazırlıkları da yapıldı. Proje çalışması başladı."
 
Manisa'nın birinci deprem bölgesi olduğundan dolayı TOKİ Akgedik Projesi'nde gerekli önlemleri aldıklarını belirten Kaya, son günlerde 4 ve 6 şiddetindeki depremlerden kentin etkilendiği ifade etti.
 
Kaya konuşmasının devamında şunları dile getirdi:
 
"Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile iki konsept ile yola çıktık. Depreme dayanıklı toplu konut çalışmaları yapıyoruz. Mevcut konutlarının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak depreme dayanıklı konutlar yapıyoruz. Şehir depreme dayanıksız demiyorum ama şehrimizdeki yapı stoklarımızın bir kısmı ekonomik ömrünü doldurmuş durumda. Buna kayıtsız kalmıyoruz. Laleli, Mesir, Lalapaşa, Mutlu mahallelerini örnek olacak şekilde yeniliyoruz."