Toki
27 Mar 2013 14:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:20

TOKİ, Antalya'da 384 adet konut yapacak

Antalya'nın Kepez ilçesi sınırları içerisinde TOKİ işbirliğinde yürütülen Sosyal Konut Projesi kapsamında toplam 384 adet konut yapılacağı bildirildi.

TOKİ, Antalya'da 384 adet konut yapacak

 

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, konutların maliyet tutarları üzerinden uygun ödeme koşulları ile taksitli olarak satışa sunulacağı, söz konusu konutlar için başvuruda bulunmak isteyen ve Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde en az 1 (bir) yıldır ikamet edenlerin başvurularını şahsen 1-30 Nisan tarihleri arasında başvuru formu ve gerekli belgeler ile birlikte Antalya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapmaları gerektiği bildirildi.
 
Döşemealtı Çıplaklı bölgesinde yapılacak 384 konut için başvuru sahiplerinde aranan şartlar ise şöyle sıralandı:
”T.C. vatandaşı olmak.21 yaş ve üzerinde olmak.Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmaz. Kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmamak. 3294 sayılı Kanun'a uygunluğu ilgili SYDV tarafından tespit edilmek ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak. Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet etmek. Kendisi ile eşi, velayeti altındaki çocukları ve hanede yaşayan diğer kişilerin mülkiyetinde herhangi bir konut bulunmamak. Bir hane halkı adına (kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir adet başvuru yapmak. TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak.”
Açıklamada, başvuruların yapılmasının ardından İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hakkında 3294 sayılı kanun kapsamında olduğuna dair Vakıf Mütevelli Heyet Kararı alınanlar arasından konut hak sahiplerini belirlemek üzere TOKİ tarafından belirlenecek yer ve tarihte asil ve yedek fayda sahipleri kurasının noter huzurunda çekileceği, kurada yüzde 50 oranında yedek liste belirleneceği kaydedildi.