Güncel
13 Kas 2020 09:00 Son Güncelleme: 13 Kas 2020 09:58

TOKİ 2020 indirim kampanyasında son günler

TOKİ'nin borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik olarak gerçekleştirdiği indirim kampanyasında sona yaklaşılıyor. Son gün 19 Kasım...

TOKİ 2020 indirim kampanyasında son günler

TOKİ'nin borcunu erken ödeyerek tapusuna hemen sahip olmak avantajı sunduğu konut ve iş yeri sahiplerine tanınan sürenin sonuna yaklaşılıyor. Yüzde 20 avantajlı borç kapatma kampanyası için son gün 19 Kasım. Bu tarihten sonra yapılacak olan borç kapatmalarında söz konusu indirimden faydalanamayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nin borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik olarak gerçekleştirdiği indirim kampanyası 6 gün sonra sona eriyor.

TOKİ, borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her sene gerçekleştirilen indirim kampanyasının ikincisini 21 Ekim'de başlattı. Geri ödemeleri süren gayrimenkuller için başlattığı indirim kampanyasında gelen yoğun talepler sebebiyle bu yıl ikincisini düzenliyor.

YÜZDE 20 İNDİRİM KAMPANYASI

TOKİ tarafından başlatılan yeni kampanya kapsamında borcunu peşin ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen vatandaşlar için yüzde 20 indirim yapılıyor.

Kampanyadan faydalanmak isteyenler bankaya başvurabiliyor. Bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da TOKİ'nin indirim kampanyasından faydalanabiliyor.Buna göre, borcun tamamını kapatamayacak olanlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla, yaptıkları peşin ödeme üzerinden yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanacak.

BAŞVURU DÖNEMİ 6 GÜN SONRA BİTİYOR

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi 19 Kasım 2020 şeklinde duyuruldu.

Bu tarihten sonra yapılacak olan borç kapatmalarında söz konusu indirimden faydalanamayacak.

KİMLER YARARLANAMAYACAK

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası 2020 şartlarına göre, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun olmaması gerekiyor.

TOKİ Yüzde 20 indirim kampanyasından, satışları 2019 Haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 Haziran ayı sonu itibarıyla başlamış konut ve iş yerleri alıcıları faydalanabiliyor.

Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler de indirim kampanyasından faydalanamıyor.

Ayrıca kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabiliyor.