Konut Haberleri
10 Eki 2018 13:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:59

TMSF de enflasyonla mücadele edecek

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, "TMSF, kayyumunda yönetilen perakende şirketleriyle, güçlü ve etkin şekilde Enflasyonla Topyekun Mücadele'ye katılacağız" açıklamasında bulundu.

TMSF de enflasyonla mücadele edecek
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, "Dün açıklanan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na biz TMSF kayyumunda yönetilen özellikle perakende ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren aktörlerimiz ve paydaşlarımızla birlikte çok güçlü ve etkin bir şekilde katılacağız" dedi.

Albayrak, enflasyonla mücadele programını açıkladı: Yüzde 10 indirim kampanyası başlatıyoruz
Gülal, TMSF kayyumunda yönetilen Boydak Holding'in 3. çeyrek sonuçları ve Enflasyonla Topyekun Mücadele Programına verecekleri desteklere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Boydak Holding'in cirosunun 7.3 milyar TL'ye yükseldiğini belirten Gülal, "Holdingin satışı ile ilgili projeksiyonumuz yok" dedi.

TMSF kayyumunda yönetilen bin 12 şirketin bulunduğunu belirten Gülal, bu şirketlerin özkaynak büyüklüğünün 19.9 milyar TL ve aktif büyüklüğünün ise 52.9 milyar TL seviyesinde olduğunu kaydetti.

'EN AZ YÜZDE 10 İNDİRİM YAPACAĞIZ'

Söz konusu şirketlerde 46 bin 360 kişinin çalıştığını ifade eden Gülal, şunları anlattı:

"Şirket sayımız sürekli değişiyor. Zaman zaman yeni şirketler geliyor zaman zaman da bizim iade etmemiz gereken şirketler oluyor. Dolayısıyla bu sayı sürekli değişiyor. Dün açıklanan Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na biz TMSF kayyumunda yönetilen özellikle perakende ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren aktörlerimiz ve paydaşlarımızla birlikte çok güçlü ve etkin bir şekilde katılacağız. Boydak Holding, bizde yapının en büyüğü. Mobilya sektörünün yüzde 60'ına vaziyet eden bir şirket. Onlar hemen gerekli çalışmayı yaptılar. Yarından itibaren İstikbal, Bellona ve Mondi mağazalarımızda kampanyamızın logolarını görerek, en az yüzde 10 olmak kaydıyla indirim yapacağız. Aydınlı Grubu'nda 3 markamız var. Pierre Cardin, Cacharel ve U.S Polo onlar da bu sürece katılacaklar. Beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren Uğur Soğutma firmamız bu kampanyanın içerisinde yer alacak. Mobilya sektörünün önemli aktörlerinden birisi olan Alfemo da bu süreçte yer alacak. Aker de bu kampanyaya katılacak. Biz bu sürecin içerisinde güçlü ve etkin olarak hem hükümetimizin yanında olacağız hem de enflasyonla mücadele ederken bu şirketlerimizi nasıl aktif bir şekilde kullanabiliriz? Bunun üzerine çalışacağız. Bu süreçte etkin destek vereceğiz."
ETİKETLER
#EKONOMİ #TMSF