İmar-Yapı
30 Tem 2013 12:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:32

Timsah görünümlü çatının montajına başlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesince devam edilen stat inşaatında, stadyumlarda dünyada 5'inci, Türkiye'de ilk kez kullanıldığı bildirilen "germe membran sistemi"yle timsah görünümlü çatının montajına başlandı

Timsah görünümlü çatının montajına başlandı
Çalışmaları inceleyip yüklenici firma yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, çatı kaplamada kullanılacak 7 bin ton malzemenin 5 bin tonluk bölümünün üretildiğini ve montaja başlandığını bildirdi.
Kaba inşaatın tamamlandığını ve ince işçiliklerle cephe kaplamanın hızla devam ettiğini belirten Altepe, iki ay içinde çelik çatı montajının, sonraki iki ayda da teflon malzeme kaplamasının tamamlanacağını ifade etti.
Dünyada takımın sembolüyle projelendirilen ender stadyumlardan biri olan ve inşaatı bittiğinde çatısı timsah görünümünde olacak tesiste, Türkiye'de bir ilke imza atılıyor.
 
Daha önce dünyada sadece 4 stadyumda kullanılan "germe membran sistemi", yani çelik halatların gerdirilmesiyle stadyumun üzerinin kapatılması, Türkiye'de ilk kez Bursa'da uygulanıyor.
Çatının montajı sırasında tonlarca ağırlıktaki parçaları taşıyacak geçici montaj kulelerinin inşasından sonra yüksek mühendislik becerisi gerektiren tüm malzemelerin çelik halatlarla gerdirilmesi aşamasına geçilecek.
Yangına, eksi 35 ile artı 80 derecelerdeki sıcaklıklara dayanıklı, büzülmeyen, kırılmayan, esnemeyen yapı malzemesi olan teflon kaplama da Türkiye'de bir statta ilk kez Bursa'da tercih ediliyor.
Çatı montajı ile teflon kaplamanın ardından inşaatın yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.