Konut Haberleri
15 Haz 2015 02:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:47

Ticari yapılardan sonra konutta da liderliğe oynuyor!

Ticari yapılarda güvenli asansör üretiminde önemli başarılara imza atan Otis Türkiye’nin Genel Müdürü Aren, konutlarda da bu başarıyı sürdüreceklerini söyledi

Ticari yapılardan sonra konutta da liderliğe oynuyor!
BİNA ve alışveriş merkezlerinde güvenliğin öne çıktığı son yıllarda dünyaca ünlü üretim firması Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren firmanın gerçekleştirdiği çalışmaları emlakeki.com’a anlattı….

- Otis Türkiye’den bahseder misiniz?

Yıldız Teknik Üniversitesi elektrik mühendisliğini bitirdim ve yurtdışında master yaptım. 1998 yılından bu yana da Otis’teyim. Ben firmaya katıldığım zaman Otis herzaman kendi sektöründe enleri ve ilkleri yapmış olan bir firmaydı. En teknolojik asansörleri yaptık yine Türkiye’nin en yüksek binasına Otis asansörlerini yaptık.

- Otis’in rakiplerinden farkı nedir ?

Biri insan gücü, diğeri ise Türkiye’deki en büyük imalat kapasitesidir. Önemli noktalardan birisi de insan gücümüzün 200’ü aşan mühendislerden oluşmasıdır. Türkiye’de yaklaşık 13 bin 500 metrekarelik bir fabrikamız var. Bu fabrikada senede bin ünite imalat gerçekleşir. Bunlar sıradan asansörler değil de özel tasarım olan asansörlerden oluşuyor.

- Hedefleriniz nelerdir?

Otis Türkiye’yi, Global Otis’in imalat merkezi konumuna getirmek. Mühendislik gücümüzü kullanarak proje bazındaki mühendislik gerektiren değişik tipteki özel dizaynlı asansörlerin imalat merkezi haline getirerek Otis Türkiye’nin dünyadaki payını arttırmaktır.

Elektrik kesilse de çalışıyor

OTİS Türkiye’nin en büyük hedefinin ticari yapılarda yakaladığı başarıyı konutta da sürdürmek olduğunu belirten Aren, şunları aktardı: “Bugün düşeyde saniyede 2 buçuk metre hızla çalışan asansörlere kadar ve 30 katlı binaların asansörlerine kadar gen2 makine dairesiz asansörleri tahsis ediyoruz. Enerji sarfiyatını minimuma indiren format da yaptık. Elektrik kesildiği zaman çalışan gen2 swich’imiz de var.”

Her türlü analiz tek tek yapılır

“ASANSÖR doğru şekilde montajı yapıldığında en emniyetli taşıma yollarından bir tanesidir” diyen Aren şunları kaydetti: “Ama bizim her bir asansörümüzde montajdan başlayarak standart prosesler belirlenmiş, atılması gereken adımlar detaylarıyla incelenmiştir. Risk analizi mühendislerce tek tek yapılır ve tüm gerekli denetilerin ve onaydan sonra sahalarda uygulanmaya geçilir. “