Konut Haberleri
01 Şub 2016 09:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:01

THY'nin yeni evi: 3. Havalimanı

Türkiye'nin son dönemde en önemli projelerinden birisi haline gelen 3. Havalimanı için THY Başkanı açıklama yaptı: Heyecanla bekliyoruz

THY'nin yeni evi: 3. Havalimanı
Sadece Türkiye değil dünya ülkelerine de emsal olması beklenen 3. Havalimanı için heyecan dorukta. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, yapımı devam eden 3. Havalimanı'nı heyecanla beklediklerini söyleyerek, "Artık yeni evimiz 3. Havalimanı. Yeni havalimanına son sürat hazırlanıyoruz" dedi.

THY'nin filosuna yeni kattığı 777-300ER uçağında açıklamalarda bulunan Aycı, THY'nin 2016'daki hedeflerine ilişkin de, şöyle konuştu: "62 milyon yolcu hedefi geçen yılındı. Bu yıl bunu artırarak 72 milyona çıkartacağız. Gelirle ilgili 12.2 milyar dolarlık beklentimiz var. Bu sadece ana şirket, iştirakleri de sayarsak 5.5 milyar dolar da oradan gelir. Büyüyoruz, gelişiyoruz. 2023'te hedef 30 milyar doları yakalamak. Bunun için 450 uçak yetmez."

THY ve Boeing uzun vadeli işbirliği anlaşması imzaladı. İki şirket havacılık sanayisi, parça imalatı ve eğitim alanlarında stratejik işbirliğine gidecek. Anlaşmayla Türkiye'nin havacılık ve uzay alanındaki teknolojik kabiliyetinin artırılması ve Boeing'in Türkiye'deki yatırımlarının genişletilmesi hedefleniyor.