Ekonomi
09 Tem 2014 16:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:29

THY'den flaş hamle!

Lufthansa, düşük fiyatlı uçuş stratejisi kapsamında Türk Hava Yolları ile görüşmelerin ileri seviyeye geldiğini açıkladı. İki şirket yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşları gerçekleştirme konusunda görüşmeler yapıyor.

THY'den flaş hamle!
Gelir bazında Avrupa'nın en büyük havayolu olan Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve konuda Türk Hava Yolları (THY)  ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

Geçen ay kâr uyarısı yapan Lufthansa'nın yatırımcılar için çekiciliğini artırmayı amaçlayan faaliyet planını açıklayan Spohr, bu plan ile Ortadoğu ülkelerinin hava yollarının yanı sıra düşük fiyatlı uçuş düzenleyen havacılık şirketleri ile de rekabet etmeyi hedefliyor.

Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve bu konu ile ilgili Türk Hava Yolları (THY) ile ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

THY HİSSELERİ YÜKSELDİ
THY hisseleri  Lufthansa'nın başlatmayı planladığı uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlar konusunda THY ile ileri aşamada görüşmeler yürüttüğünü açıklamasının ardından yüzde 3 civarı primli seyrediyor. Açıklama öncesi 6.55 liradan işlem gören THY hisseleri 6.72 liraya kadar yükseldikten sonra saat 14:57 itibariyle, yüzde 2.92 primle 6.7 lirada bulunuyor. BIST-100 endeksi aynı saatte yüzde 0.1 artıda seyrediyor.