Konut Haberleri
23 Kas 2015 15:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:49

The Big 5 Show Yapı İnşaat Fuarı açıldı, gözde projeler Türkiye'den çıktı!

Dubai'nin beklenen The Big 5 Show Yapı İnşaat Fuarı bugün kapılarını açtı. Türkiye fuarın gözdesi oldu.

The Big 5 Show Yapı İnşaat Fuarı açıldı, gözde projeler Türkiye'den çıktı!
Sektöründe dünyanın en büyük fuarı olan The Big 5 Show Yapı İnşaat Fuarı bugün Dubai’de kapılarını açtı. Global Connection, tarafından fuarın açılışına eş zamanlı hazırlanan ve yapı sektörünü ele alan gazete, Körfez bölgesinin İngilizce yayın yapan en etkili gazetesi Gulf News ile birlikte bugün okuyucularla buluştu. Global Connection gazetesi, Türk yapı sektörünün bölgedeki etkinliğini gözler önüne serdi.

Gazetenin yayınında, inşaat sektörünün 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yarattığı, Türkiye’nin de bu alanların büyük bir kısmında BAE ile işbirliği içinde olduğuna dikkat çekildi.

Başta Dubai olmak üzere Körfez ülkeleri özellikle son 20 yılda dünyanın en gözde projelerinin ve inşaat trendlerinin merkezi haline geldi. İnşaat ve emlak sektörü, petrol ve ticaretten sonra Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ekonomisinin öncü sektörleri oldu.

BAE’nin dünyanın yapı ve mimarlık merkezine dönüşmesi süreci boyunca en önemli partnerlerinden biri olan Türkiye, hem yapı malzemesi tedarikçisi hem de yüklenici olarak son 10 yılda Körfez bölgesinde önemli başarılara imza attı.

45 milyar dolarlık iç pazar

İnşaat sektörünün Türkiye’de de en canlı sektör konumunda olduğu ve tüm dünyadan yatırım çektiği belirtilen yayında, sektörün iç ve dış talebin yanısıra büyük kamu yatırımları sayesinde dinamik yapısını sürdürdüğüne vurgu yapıldı. Yayında yer alan haberlere göre, Türkiye inşaat malzemeleri sanayinin üretim gücü ve tecrübesi de sektöre büyük katkı sağlıyor. Türkiye’nin geleneksel olarak inşaat malzemesi sanayinde büyük bir ülke olduğu belirtilen yayında; sektörün iç pazar büyüklüğünün 117 milyar Türk Lirası’na (yaklaşık 45 milyar dolar) ulaştığı ve bu rakamın düzenli olarak artmaya devam ettiğine dikkat çekiliyor.

Aynı şekilde Türkiye’nin BAE’ye yönelik dış ticaret hacminin de sürekli arttığı ve 2014 sonunda 8 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor. BAE bu haliyle Türkiye’nin toplam ihracatından yüzde 3 pay alıyor. Bunun önemli bir kısmını da inşaat malzemeleri sanayi oluşturuyor. BAE Türkiye’den çimentodan çeliğe, boyadan elektronik aksama, doğal taştan armatüre, bir inşaatta gerekli olabilecek hemen her malzemeyi yüksek kalite ve uygun maliyetlerle tedarik edebiliyor.

Dev projeler Türkiye’yi ileriye taşıyacak

GC’nin BAE yayınında, İstanbul’un üçüncü havalimanı ve üçüncü Boğaz köprüsü ile İzmit Körfez Köprüsü projelerinin yakın gelecekte Türkiye’yi daha da ileriye taşıyacak dev projeler olduğuna vurgu yapılıyor. Yayında ayrıca 21 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye’yi ileriye taşıyacak firmalardan da söz edilerek onların yenilikçi anlayışına değiniliyor. ODE de bu firmaların başında geliyor. Yayına göre entegre bir yalıtım market anlayışıyla çalışan ODE, ihtiyaca uygun çözümleri üstün kalite ve güvence ile sunmakla kalmıyor, yalıtım dünyasında devrim yapacak yeni ürünler geliştirmek için de çaba sarfediyor.

Ayrıca yapı malzemeleri sektöründe inovasyon çağı da yaşanıyor. Buna göre Türk yapı malzemesi üreticileri, Ar-Ge ve inovasyonla farklılaşıyor. Artık boyalar akıllanıyor, camlar kirlenmiyor, seramik yüzeyler ise su tutmuyor.

GC ‘Kalite’ye medya sponsoru oldu

Rusya, Fransa, Almanya, İngiltere ve BAE’nin önde gelen gazeteleri ile birlikte yayın yapan Global Connection, 26 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek olan İnşaatta Kalite Zirvesi’nin medya sponsoru da oldu.
İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından 7’nci kez düzenlenen zirve The Grand Tarabya Oteli’nde gerçekleştirilecek.