Konut Haberleri
27 Nis 2016 16:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:16

Terör mağduru esnafların kredi borçları 1 yıl ertelenecek

Terör olaylarında maddi kayıplar yaşayan Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari esnaflarının kredi borçları 1 yıl süreyle ertelenecek.

Terör mağduru esnafların kredi borçları 1 yıl ertelenecek
Yaşanan terör olaylarında ağır zarar gören esnaflara ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, müjdeli bir haber verdi. 

Mehmet Şimşek bir açıklama yaparak, terör olayları sebebiyle zarar gören esnaf ve sanatkarların düşük faizli kredi borçlarının 1 yıl ertelenmesine ilişkin kararname taslağının Başbakanlığa gönderildiğini belirtti.  Esnaf ve sanatlarla başta olmak üzere terör sebebiyle mağdur olan bölge halkının yanında olduklarını belirten Şimşek, terörün neden olduğu sosyal ve ekonomik yaralara merhem olmak için çeşitli çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Bölgedeki esnaf ve sanatkarların kepenk kapatarak mağdur olmalarına izin vermeyeceklerini  vurgulayan Şimşek, mağdur olan esnaf ve sanatkarlarla KOBİ'lere  yönelik tedbirler aldıklarını bu kapsamda Hazine destekli kefalet sistemiyle kredi kolaylığı sağlandığını ve bu yıl daha esnek koşullarda sistemden yararlanma imkanı sunduklarını ifade etti.

Şimşek, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari illeri ve ilçelerinde, terör olayları sebebiyle işleri veya işletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkarların Halk Bankası tarafından kullandırılan düşük faizli kredilerden doğan borçlarının faizsiz olarak 1 yıl erteleneceğini  belirtti. Ayrıca Şimşek, borçları ertelenen esnaf ve sanatkarlara istemeleri halinde banka tarafından erteleme süresinde düşük faizli kredi açılabileceğini de sözlerine ekledi.